Stijn Adams toont de QR-code aan brasserie Het Forum in Geel.
Volledig scherm
Stijn Adams toont de QR-code aan brasserie Het Forum in Geel. © Peter Vanderveken

Stijn (23) ontwikkelt digitaal formulier om registratieplicht voor horeca-uitbaters te vereenvoudigen: “Het is ook veel hygiënischer dan iedereen een balpen te laten gebruiken”

Horecazaken zijn sinds zaterdag verplicht de gegevens van hun klanten te registreren en dat betekent ook extra werk voor de uitbaters. De jonge Meerhoutse ondernemer Stijn Adams (23) heeft daarvoor een oplossing gevonden met Contactor, een digitaal formulier dat klanten kunnen verkrijgen door een QR-code met hun smartphone te scannen.

 1. Centra voor Deeltijds Onderwijs protesteren tegen inkanteling in systeem van Duaal Leren: “Ons flexibel systeem en maatwerk vallen weg”
  Geel

  Centra voor Deeltijds Onderwijs proteste­ren tegen inkante­ling in systeem van Duaal Leren: “Ons flexibel systeem en maatwerk vallen weg”

  In heel Vlaanderen hielden enkele Centra voor Deeltijds Onderwijs (CDO) donderdag een protestactie tegen de plannen van de Vlaamse overheid om die onderwijsvorm in het systeem van Duaal Leren in te kantelen. Ook in Geel, meer bepaald bij het CDO van Sint Jozef Geel, wilden leerlingen en leerkrachten letterlijk van zich laten horen door even zoveel mogelijk kabaal te maken. De school vreest dat de meest kwetsbare leerlingen door de hervorming uit de boot zullen vallen.
 2. Icoon van natuurbescherming Marcel Verbruggen (95) overleden: “Zijn belang voor de Vlaamse milieubeweging kan niet overschat worden”
  Pulderbos/Geel/Zandvliet/Oelegem

  Icoon van natuurbe­scher­ming Marcel Verbruggen (95) overleden: “Zijn belang voor de Vlaamse milieubewe­ging kan niet overschat worden”

  Marcel Verbruggen, jarenlang conservator van De Zegge in Geel en medeoprichter van de vzw Red de Voorkempen, is overleden. Hij was 95 en verbleef in een assistentiewoning aan het woonzorgcentrum Pniël in Pulderbos. “Hij was een icoon van het natuurbehoud en de milieubescherming”, zegt bioloog Dirk Draulans.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'