De werken aan de rotonde nemen één week in beslag.
Volledig scherm
De werken aan de rotonde nemen één week in beslag. © Google Street View

Rotonde in Zittaart week volledig afgesloten voor autoverkeer wegens herstellingswerken

meerhoutHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 17 oktober herstellingswerkzaamheden uit aan de rotonde in Meerhout-Zittaart. De rotonde wordt daarvoor gedurende één week volledig afgesloten.

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 2. VBS De Toren opent gloednieuwe schoolbib: “Onze leerlingen moeten echte lettervretertjes worden”
  Mol

  VBS De Toren opent gloednieu­we schoolbib: “Onze leerlingen moeten echte lettervre­ter­tjes worden”

  Na Klim-Op in Ginderbuiten beschikt nu ook VBS De Toren in Achterbos over een eigen bibliotheek op school. De schoolbib kadert in het gemeentelijke project ‘Leesplezier voor ieder kind’ en moet van de Molse kinderen weer echte boekenwurmen maken. “Kindjes die veel lezen, leren al op vroege leeftijd zich in te leven in andere mensen. Boeken promoten is dus werken aan een betere wereld”, zegt directeur Anne-Mie Vandoninck.
 3. M.I.N. Mol vzw organiseert kerstmarkt in kerk Achterbos: “Alle opbrengst gaat integraal naar onze werking”
  Mol

  M.I.N. Mol vzw organi­seert kerstmarkt in kerk Achterbos: “Alle opbrengst gaat integraal naar onze werking”

  De kerk van Achterbos is tegenwoordig volledig in kerstsfeer gehuld. Armoedevereniging M.I.N. Mol organiseert er deze tijd van het jaar - naast haar reguliere werking - namelijk een heuse kerstmarkt. Zowel mensen die het niet breed hebben als mensen die graag een goed doel steunen, kunnen er dit weekend hun hart ophalen tussen de feestelijke tafeltjes en kerstartikelen voor een kleine prijs op de kop tikken.