Marc Verachtert, voorzitter van Natuurpunt Geel-Meerhout, nam de Erfgoedprijs in ontvangst uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens.
Volledig scherm
Marc Verachtert, voorzitter van Natuurpunt Geel-Meerhout, nam de Erfgoedprijs in ontvangst uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens. © Wouter Demuynck

Natuurpunt Geel-Meerhout wint Erfgoedprijs met restauratie en herbestemming van oude watermolen: “Jury gecharmeerd door vrijwilligerswerking”

meerhoutDe lokale Natuurpunt-afdeling Geel-Meerhout heeft de Erfgoedprijs 2020 van de provincie Antwerpen in de wacht gesleept. Hun restauratie en herbestemming van de watermolen van Meerhout tot het bezoekerscentrum Grote Netewoud kon de jury overtuigen. Hun overwinning is goed voor een geldprijs van 10.000 euro.

  1. Demo-markt over ‘klimaatbewust boeren’ in Vorselaar: “Overstromingen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbeheer noodzakelijk is”
    Vorselaar

    De­mo-markt over ‘klimaatbe­wust boeren’ in Vorselaar: “Overstro­min­gen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbe­heer noodzake­lijk is”

    Vrijdag werd er op één van de vele velden die Vorselaar rijk is een heuse ‘Demo-markt Klimaatboeren’ opgesteld waar geïnteresseerde landbouwers konden langskomen om ideetjes op te doen om aan verstandig waterbeheer te doen met hun bedrijf. Het is de bedoeling om in de toekomst volop in te zetten op klimaatrobuuste maatregelen in de vallei van de Kleine Nete.