Bij een bezoek aan het atelier kregen de leerlingen een toelichting over de restauratie en konden ze enkele technieken uittesten.
Volledig scherm
Bij een bezoek aan het atelier kregen de leerlingen een toelichting over de restauratie en konden ze enkele technieken uittesten. © RV

Leerlingen De Duizendpoot ontdekken hoe muurschilderingen uit hun school gerestaureerd worden: “Belangrijk dat ze verhaal van schilderingen letterlijk en figuurlijk meemaken”

meerhout/geelDe leerlingen van basisschool De Duizendpoot in Meerhout kwamen dinsdag een dag meewerken aan de restauratie van de muurschilderingen uit de Tweede Wereldoorlog die vorig jaar bij de afbraak in hun school werden aangetroffen. Dat gebeurde in het atelier van Renotec in Geel, waar specialisten de schilderingen momenteel onderzoeken en herstellen. Na die restauratie keren de schilderingen terug naar de school.

  1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
    Streamz

    Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

    Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.