De jonge natuurgidsen kregen een diploma en gidsenbadge.
Volledig scherm
De jonge natuurgidsen kregen een diploma en gidsenbadge. © Peter Vanderveken

Jonge natuurgidsen ontvangen diploma en gidsenbadge

Na vier natuurlessen op kindermaat over fauna en flora hebben een 30-tal jonge natuurgidsen tussen 8 en 12 jaar hun officiële diploma als ‘Totter-Ranger van het Grote Netewoud’ ontvangen. De kersverse Rangers leidden afgelopen weekend zelf hun ouders en grootouders rond op het Totterpad, een avonturenpad rond het bezoekerscentrum aan de watermolen.

 1. Van schoolproject tot volwaardig bedrijf: vier (ex-)ingenieursstudenten lanceren beschermende wielerbroek
  PREMIUM

  Van schoolpro­ject tot volwaardig bedrijf: vier (ex-)ingeni­eurs­stu­den­ten lanceren beschermen­de wieler­broek

  Vier jonge (ex-)ingenieursstudenten hebben – naar eigen zeggen – dé wielerbroek uitgevonden die wielrenners en fietsfanaten moet beschermen tegen diepe en lelijke schaafwonden. De vier ontwikkelden een speciale stof van amper 4 millimeter dik die in de broek bevestigd wordt. “We hopen op (lange) termijn een echte doorbraak te forceren in de wielerwereld”, klinkt het.
 2. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

  Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.
 3. Stad Geel, middelbare scholen en huisartsen starten communicatiecampagne om jongeren te doen nadenken over corona
  Geel

  Stad Geel, middelbare scholen en huisartsen starten communica­tie­cam­pag­ne om jongeren te doen nadenken over corona

  Vrijdag trapten de stad Geel, in samenwerking met de middelbare scholen en huisartsen van het triagecentrum, een communicatiecampagne op gang die als doel heeft om jongeren te doen nadenken over de snelle verspreiding van het coronavirus. Meer dan 3.000 Geelse middelbare scholieren kregen vrijdagnamiddag tijdens een klasgesprek allerlei vragen voorgeschoteld - zoals “Kun je ermee leven dat je iemand anders zou besmetten met COVID-19?” - nadat ze toelichting hadden gekregen van enkele ervaringsdeskundigen tijdens een online infosessie.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement