V.l.n.r.: IOK-woordvoerder Katleen Mertens, duurzaamheidsambtenaar Bob Van Loon, schepen van Milieu Fons Hannes en burgemeester Nele Geudens bij enkele van de windmolens in Meerhout.
Volledig scherm
V.l.n.r.: IOK-woordvoerder Katleen Mertens, duurzaamheidsambtenaar Bob Van Loon, schepen van Milieu Fons Hannes en burgemeester Nele Geudens bij enkele van de windmolens in Meerhout. © Wouter Demuynck

CO2-uitstoot in de Kempen gedaald met 6,2 procent, Meerhout koploper met daling van 25,9 procent

Uit recente cijfers van intercommunale IOK blijkt dat de CO2-uitstoot in de Kempen in 2018 met 6,2% is gedaald ten opzichte van 2011. Ondanks die dalende trend zijn er volgens IOK extra inspanningen nodig om hun doelstelling -  tegen 2030 de uitstoot in de Kempen met 40% verlagen - te halen. Primus van de klas is Meerhout met een daling van 25,9%. “Niet enkel de gemeente, maar ook onze inwoners hebben hieraan bijgedragen”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD).

 1. Heel Noorderwijk steekt een kaarsje aan voor vermoorde zorgjuf: “Iedereen zet Mieke nu in het licht”
  PREMIUM
  Noorderwijk

  Heel Noorder­wijk steekt een kaarsje aan voor vermoorde zorgjuf: “Iedereen zet Mieke nu in het licht”

  Noorderwijk is al bijna twee weken in de ban van de gruwelijke moord op zorgjuf Mieke. Omdat een grote, gezamenlijke wake niet kan vanwege de coronamaatregelen, hebben een aantal vriendinnen van KLJ Noorderwijk heel het dorp aangemoedigd om vrijdagavond een kaarsje aan te steken voor Mieke. Het initiatief werd warm onthaald en het hele dorp baadt in het licht. “Zoveel lichtjes voor juf Mieke, het is om kippenvel van te krijgen.”
 2. Raadslid Lieselotte Thys (Open Vld) vraagt stadsbestuur om aandacht te hebben voor menstruatiearmoede: “12% van meisjes heeft geen geld om tampons en maandverband te kopen”
  Geel

  Raadslid Lieselotte Thys (Open Vld) vraagt stadsbe­stuur om aandacht te hebben voor menstrua­tie­ar­moe­de: “12% van meisjes heeft geen geld om tampons en maandver­band te kopen”

  Open Vld-raadslid Lieselotte Thys vroeg op de gemeenteraadscommissie sociale zaken aan de bevoegde schepenen om aandacht te hebben voor menstruatiearmoede binnen het Geelse armoedebeleid. Uit een recent rapport van Caritas Vlaanderen blijkt immers dat 12% van de bevraagde meisjes soms geen geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Het stadsbestuur gaf aan verder te willen onderzoeken in welke mate de stad hier reeds aan tegemoet komt en waar het beter kan.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren