1. Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwangerschap heb je invloed op de smaakontwikkeling van je kind”
  Retie/Meerhout

  Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwanger­schap heb je invloed op de smaakont­wik­ke­ling van je kind”

  Vriendinnen en orthomoleculaire therapeuten Joke Vanherck (34) uit Retie en Hanne Mariën (33) uit Meerhout hebben samen een boek uitgebracht. Als jonge mama’s met een bijzondere interesse voor voeding helpen ze met ‘Blije buikjes’ andere ouders op weg om gezonder te koken voor hun kinderen. “Toen wij enkele jaren geleden voor het eerst ouder werden, hadden we zelf graag dit boek gehad”, zeggen de dames.
 2. Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchirurgie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”
  geel

  Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchi­rur­gie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”

  Nadat het Ziekenhuis Geel eerder dit jaar al voor het eerst gebruikmaakte van robotchirurgie binnen de urologie, voornamelijk voor operaties aan de prostaat, kan dat voortaan ook binnen de abdominale heelkunde. De ingrepen — meer bepaald bij buikwandchirurgie en bij operaties van maag en darmen, waaronder ook kankeroperaties — kunnen zo met een hogere precisie uitgevoerd worden.
 1. Man (32) krijgt jaar cel na wurgpoging op zwangere ex: “ze is nadien haar ongeboren kind verloren”
  PREMIUM
  As

  Man (32) krijgt jaar cel na wurgpoging op zwangere ex: “ze is nadien haar ongeboren kind verloren”

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel nadat hij op 13 mei 2021 zijn ex-partner, moeder van twee jonge dochtertjes, herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren,” getuigde de vrouw emotioneel.
 1. ANBN organiseert ontmoetingsmoment voor ouders van jongeren met een eetstoornis
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ANBN organi­seert ontmoe­tings­mo­ment voor ouders van jongeren met een eetstoor­nis

  Heeft jouw kind een eetstoornis? Zoek je een plek waar je met je vragen terecht kan, tips en zorgen kan delen met andere ouders en elkaar kan steunen? De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (ANBN) organiseert een ontmoetingsmoment op maandag 12 december om 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Het einde is voorzien om 21.30 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en doe je via het online formulier.
 2. Inbrekers slaan tweemaal toe in dezelfde buurt
  Laakdal

  Inbrekers slaan tweemaal toe in dezelfde buurt

  Vrijdagnacht waren er inbrekers op pad in Laakdal. In de Meerlaarstraat werd in een van de woningen een raam geforceerd. De dieven maakten buit, maar wat er precies weg is, dat is nog niet geweten. De bewoners zijn namelijk niet thuis. Ook in een woning in de Heistraat zijn er braaksporen aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of de dieven daar ook effectief zijn binnengeraakt. Omdat de twee huizen in dezelfde buurt liggen, is het mogelijk dat het om dezelfde daders gaat.
 3. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Gemeentebestuur steunt acht verenigingen met werking in het Zuiden
  Mol

  Gemeentebe­stuur steunt acht verenigin­gen met werking in het Zuiden

  Acht Molse verenigingen met een werking hier en in het Zuiden krijgen van het gemeentebestuur ondersteuning bij hun projecten. Het gemeentebestuur trekt hiervoor 27.500 euro uit en zet zo haar solidariteitsgedachte ook internationaal kracht bij. “Naast onze dagelijkse strijd tegen armoede in onze eigen gemeente in deze moeilijke tijd, blijft ook wereldwijde solidariteit belangrijk”, zegt schepen voor Mondiaal Beleid Lotte Vreys.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaamsverzorging”
  Mol

  Hasseltse beautyon­der­neem­ster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaams­ver­zor­ging”

  Het populaire Café Beauté van de Hasseltse beauty-onderneemster Caroline Rigo komt volgend jaar naar Mol. In februari wordt daar na Hasselt en Knokke-Heist namelijk een derde filiaal geopend, in de Statiestraat. “Bij ons kan je terecht voor alles wat te maken heeft met natuurlijke, minerale make-up en onze aanvullende, pas uitgerolde lijn van skincare producten”, zegt Caroline.
 1. Belgoprocess vervangt 10 kilometer lange pijpleiding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”
  Mol

  Belgopro­cess vervangt 10 kilometer lange pijplei­ding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”

  Belgoprocess, het bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en sanering van nucleaire sites, vervangt tussen 2024 en 2028 de Neteleiding. Die ondergrondse pijpleiding is maar liefst 10 kilometer lang en voert al sinds 1956 gezuiverd afvalwater af naar de Molse Nete. Omdat de leiding asbestcement bevat, maakt die nu plaats voor een kunststoffen exemplaar. “De Neteleiding is nog in operationele staat, maar we willen anticiperen op de toekomst”, zegt Bart Thieren, woordvoerder van Belgoprocess.
 2. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.