1. Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt sowieso door Meerhout: één van de tracés brengt onteigening van woning met zich mee
  meerhout

  Nieuwe pijplei­ding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt sowieso door Meerhout: één van de tracés brengt onteige­ning van woning met zich mee

  Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, die alle drie Meerhout zouden doorkruisen. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken. Bij één van de tracés zou een woning in Meerhout moeten wijken.
 1. Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Laakdal
  laakdal

  Nieuwe pijplei­ding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Laakdal

  Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, waarvan er twee Laakdal zouden doorkruisen. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken, met mogelijk ook enkele huizen in Laakdal.
 2. Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Balen
  balen

  Nieuwe pijplei­ding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Balen

  Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, waarvan er eentje Balen doorkruist. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken, maar inwoners van Balen lijken daarvan bespaard te blijven.
 1. Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven doorkruist Geel sowieso: enkele woningen bedreigd
  Geel

  Nieuwe pijplei­ding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven doorkruist Geel sowieso: enkele woningen bedreigd

  Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, die alle drie Geel zouden doorkruisen. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken, waarvan ook enkele in Geel.
 1. Nieuwbouw op Ten Hove klaar in 2023: “Site creëren waar je met al je welzijnsvragen terechtkan”
  Mol

  Nieuwbouw op Ten Hove klaar in 2023: “Site creëren waar je met al je welzijns­vra­gen terechtkan”

  Site Ten Hove aan de Jakob Smitslaan in Mol wordt meer dan ooit een welzijnscampus. De gemeente gaat er samen met CAW De Kempen een nieuwbouw zetten waar inwoners uit de regio met al hun welzijnsvragen terecht kunnen. Een ondergrondse parking met 100 parkeerplaatsen moet ervoor zorgen dat er geen bijkomende parkeerdruk is in de buurt. “De ingebruikname van het gebouw is gepland voor 2023”, klinkt het.
 1. Turnhout krijgt drugopvolgingskamer: rechtbank gaat jonge Kempense criminelen intensief begeleiden
  PREMIUM
  Kempen

  Turnhout krijgt drugopvol­gings­ka­mer: rechtbank gaat jonge Kempense criminelen intensief begeleiden

  Binnen de rechtbank in Turnhout wordt vrijdag de zogenaamde drugopvolgingskamer (DOK) gelanceerd. De bedoeling is om druggebruikers die criminele feiten plegen niet meteen te straffen, maar intensief te begeleiden. Zodat ze weer op het rechte pad komen. “De DOK richt zich op beklaagden die feiten plegen om hun drugverslaving te financieren. Beklaagden die drugs verkopen uit louter winstbejag maken geen deel uit van de doelgroep”, klinkt het.
 1. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 1. Beruchte Mega World maakt plaats voor mysterieuze Wally’s World in Mol: “Nieuwe uitbater wordt ten onrechte aan voormalig eigenaar Mega World gelinkt”
  PREMIUM
  Mol

  Beruchte Mega World maakt plaats voor mysterieu­ze Wally’s World in Mol: “Nieuwe uitbater wordt ten onrechte aan voormalig eigenaar Mega World gelinkt”

  De winkel Wally’s World aan de Molderdijk in Mol wordt met argusogen bekeken. De nieuwe zaak in het vroegere filiaal van Mega World is vrijwel identiek aan de vorige, zelfs het logo werd bijna klakkeloos overgenomen. Vroegere medewerkers en klanten vermoeden dat voormalig eigenaar van Mega World Dirk Bron wel eens de mysterieuze Wally zou kunnen zijn. Marleen Panis, de vroegere rechterhand van Bron, ontkracht dat. “Het zou me erg verbazen als Dirk hierachter zou zitten.”
 2. Ziekenhuisopnames en besmettingscijfers in stijgende lijn: steeds meer buitenlandse coronavarianten aanwezig
  Geel

  Ziekenhuis­op­na­mes en besmet­tings­cij­fers in stijgende lijn: steeds meer buitenland­se coronavari­an­ten aanwezig

  Ook in Geel gaan, zoals in de rest van België, de ziekenhuisopnames en besmettingscijfers in stijgende lijn. Terwijl er begin februari nog twee grote clusters waren, worden er nu meerdere kleinere besmettingshaarden waargenomen. Bovendien zijn de nieuwe buitenlandse coronavarianten steeds meer aanwezig in Geel. In 80 tot 90 procent van de besmettingen gaat het om de Britse variant en ook de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant werden al vastgesteld.