Photo News
Volledig scherm
© Photo News

‘Zwemtoppertje’ Roos Vanotterdijk (16) maakt vandaag vuurdoop op EK: “Ik nieuw boegbeeld? Zo ver kijk ik niet vooruit”

EK zwemmenDe bel rinkelt: het EK in Budapest betekent voor Belgische zwemmers een ultieme kans om zich te plaatsen voor de Spelen. Zo is het vandaag benieuwd uitkijken naar supertalent Roos Vanotterdijk (16) op de 100m vlinder. “Tokio halen is geen must, maar zou meegenomen zijn.”

0 reacties

 1. Strafcorner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales
  Play
  EK hockey

  Strafcor­ner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales

  De Red Panthers bevestigden ook in hun derde poulematch en mogen na 2013 en 2017 voor de derde keer naar de halve finale van het Europees kampioenschap. Als meer dan leuke extra zijn de speelsters van coach Raoul Ehren volgend jaar ook zeker van deelname aan het WK in Nederland en Spanje. Deze keer konden de Panthers een scheve situatie aan het slot van de match rechtzetten dankzij een strafcorner van Stephanie Vanden Borre (1-1). De Engelse vrouwen werden daarmee verwezen naar de plaatsingswedstrijden. De Panthers staan vrijdag in halve finale voor een hele uitdaging tegen torenhoog toernooifavoriet Nederland.
 1. Belgian Cats slaan Griekenland in oefenmatch in één kwart KO

  Belgian Cats slaan Grieken­land in oefenmatch in één kwart KO

  Zónder Billie Massey, die met de rug sukkelt, maar mét publiek maakten de Belgian Cats gisteren in Kortrijk in hun vrienschappelijke interland in één kwart het verschil tegen Griekenland, 13de op de wereldranking en ook in volle voorbereiding op het EK. In het tweede quarter duwden Emma Meesseman, die de avond met een double double (21 punten, 10 rebounds) afsloot, en topscoorster Kim Mestdagh even het gaspedaal in. Na de rust consolideerde België z’n voorsprong en kwam de zege nooit meer in het gedrang. Zaterdag oefenen de Cats opnieuw tegen de dames uit Hellas.