Eliud Kipchoge liep in oktober nog naar een officieus wereldrecord op de marathon met de Vaporfly's aan z'n voeten.
Volledig scherm
Eliud Kipchoge liep in oktober nog naar een officieus wereldrecord op de marathon met de Vaporfly's aan z'n voeten. © AFP

‘Wonderschoen’ voor marathonlopers onder vuur, Kipchoge: “De Vaporfly’s zijn eerlijk”

AtletiekDe Nike Vaporfly ligt onder vuur. De ‘wonderschoen’ uit de marathon zou voor een oneerlijk voordeel zorgen. De IAAF heeft een team aangesteld om de effecten van de schoen te onderzoeken. Volgens Eliud Kipchoge is er niets aan de hand: “De schoenen zijn eerlijk.”

1 reactie

 • Van Camp Robin

  2 jaar geleden
  Hij zegt dus: het is de loper die het doet en niet de schoen. Wel dat hij het dan eens zonder schoenen doet. Zien of zijn tijd dan nog zo goed gaat zijn.
 1. REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywoodfilm”
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywood­film”

  De olympische gouden medaille van hockeyer Thomas Briels ging van kinderhand tot kinderhand, even konden ze sportieve roem tastbaar aanraken. Met Briels als gastspreker had het BOIC op ‘Olympic Day’ een Franstalige schoolklas uit Genappe uitgenodigd voor een unieke leerdag over de olympische waarden, met soms een grappige noot: “Weten jullie hoeveel medailles België in Tokio won? Zestien? Neen, dat is voor Parijs.”