AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

“Wie weet is hij de nieuwe Usain Bolt wel”: ex-spurter Patrick Stevens over Amerikaanse spurtfenomeen Erriyon Knighton (18)

AtletiekHij is op z’n 18de sneller dan Usain Bolt op die leeftijd. Een fenomeen op spikes. Maar wordt Erriyon Knighton de ware erfgenaam van de Jamaicaan? “Dat lijkt me voorbarig maar de tijden die hij loopt, zijn wel uitzonderlijk”, meent ex-spurter Patrick Stevens.

1 reactie

 • Katrien Caers

  2 maanden geleden
  Zal ook afhangen van de evolutie van het materiaal.. schoenen.. ondergrond...
 1. “Als ik mijn doodskist lig, zal dat met een glimlach op m’n gezicht zijn”: ex-atleten John Carlos en Tommie Smith over hun strijd tegen racisme 54 jaar na iconisch gebaar op olympisch podium
  PREMIUM
  Atletiek
  3

  “Als ik mijn doodskist lig, zal dat met een glimlach op m’n gezicht zijn”: ex-atleten John Carlos en Tommie Smith over hun strijd tegen racisme 54 jaar na iconisch gebaar op olympisch podium

  Een vuist in de lucht. Het hoofd gebogen. En zonder schoenen. Zo stonden spurters Tommie Smith en John Carlos in 1968 op het olympisch podium van Mexico. Het was hun stil protest tegen racisme en sociale onrechtvaardigheid, waar ze een hoge prijs voor betaalden. “We werden geschorst omdat we trouw zweerden aan gelijkheid.” Vandaag reikt de KU Leuven de twee iconische ex-atleten een eredoctoraat uit.