REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Wereldkampioen schaken Magnus Carlsen gaat titel niet verdedigen: “Ik heb niet het gevoel dat ik veel te winnen heb"

Schaker Magnus Carlsen zal volgend jaar zijn wereldtitel niet verdedigen, zo heeft de 31-jarige Noor in zijn podcast 'The Magnus Effect' bekendgemaakt. Carlsen is sinds 2013 in het bezit van de wereldtitel.

 1. Nu weer hip dankzij Netflix en corona: hoe schaken wereldnieuws werd door controversiële schaakkampioen
  PREMIUM

  Nu weer hip dankzij Netflix en corona: hoe schaken wereld­nieuws werd door controver­siële schaakkam­pi­oen

  Een reeks op Netflix over een schaakkampioene is na één maand al door 62 miljoen mensen bekeken, een record voor de streamingdienst. Ook in België was ‘The Queen’s Gambit’ de voorbije weken op sommige dagen het best bekeken programma. Schaken is sinds corona een hit, en niet alleen op het scherm. Nog nooit hebben nog nooit zo veel mensen geschaakt. Met 600 miljoen zijn ze nu, wereldwijd.
 2. Twee blitse boys strijden om wereldtitel schaken: Noorse ‘Messi’ tegen Russische ‘Dimitri Vegas’
  PREMIUM

  Twee blitse boys strijden om wereldti­tel schaken: Noorse ‘Messi’ tegen Russische ‘Dimitri Vegas’

  Het zijn hoogdagen voor de vele schaakfans, want gisteren is op de Wereldexpo in Dubai de opwindendste wereldtitelstrijd in decennia gestart. Met aan de ene kant van het bord de Noor Magnus Carlsen, zeg maar de ‘Messi van het schaken’: amper 30, maar nu al een levende legende. Zijn uitdager én jeugdvriend: Ian Nepomniachtchi alias de Russische ‘Dimitri Vegas’, ook 30 en verwoed gamer met eeuwig haardotje. Wie zegt nog dat schaken saai en stoffig is?