Peter Genyn.
Volledig scherm
Peter Genyn. © BELGA

Weer goud! Rolstoelsprinter Genyn verlengt zijn paralympische titel, ondanks sabotage van materiaal - Landgenoot Habsch pakt brons

Paralympische SpelenRolstoelsprinter Peter Genyn heeft op de Paralympische Spelen in Tokio zijn titel op de 100 meter (klasse T51) verlengd. Genyn haalde het in 20.33, een verbetering van zijn eigen paralympisch record (21.15), voor de Fin Toni Piispanen (tweede in 20.68). Het brons was ook voor een Belg: Roger Habsch (20.76).

37 reacties

 • Kristel De Meyer

  2 maanden geleden
  Proficiat !
 • leo vanthillo

  2 maanden geleden
  Hier zijn geen woorden voor. Geweldige prestatie en een onmenselijke mentale weerbaarheid. Top!
 • Ricci Latte

  2 maanden geleden
  Materiaal gesaboteerd... hoe luidt de Olympische gedachte alweer? En dat niemand iets gezien heeft... lijkt mij nog verdachter!
 • wilfrid haesen

  2 maanden geleden
  Chapeau man.wue die sabotage op zijn geweten heeft schorsen...levenslang en alles wat die ooit won schrappen
 • Hubert Collaer

  2 maanden geleden
  Gaan deze medaillewinnaars ook op de grote markt in Brussel gehuldigd worden net als de gewone atleten.Ook hun vergoeding moet gelijkgesteld worden.
 1. Biles en co eisen ontslag Amerikaans olympisch bestuur: “Ze zijn niet bereid om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken”
  Play
  Meer sport

  Biles en co eisen ontslag Amerikaans olympisch bestuur: “Ze zijn niet bereid om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken”

  Totaal fout aangepakt, vinden ze. Simone Biles (24) en drie andere Amerikaanse topturnsters vragen het vertrek van het hele bestuur van het Amerikaans olympisch en paralympisch comité (USOPC) in de nasleep van het misbruikschandaal rond teamdokter Larry Nassar. “De acties van de Raad van Bestuur tonen aan dat ze niet bereid zijn om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken”, klinkt het.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.