O'Sullivan, hier op een archiefbeeld in actie tegen Luca Brecel.
Volledig scherm
O'Sullivan, hier op een archiefbeeld in actie tegen Luca Brecel. © Photo News

“We zitten op een dieptepunt en de beleidsmakers zijn niet de slimsten”: snookerlegende Ronnie O’Sullivan gaat maand voor WK met de voeten vooruit

Meer sportEen kleine maand voor de start van het WK snooker (15 april) heeft Ronnie O’Sullivan (47) flink uitgehaald. De Engelse legende, zevenvoudig wereldkampioen, zegt in de Engelse media dat de sport op een dieptepunt zit. Onder meer door een matchfixingschandaal en omdat de beleidsbepalers “niet de grootste lichten zijn”.

6 reacties

 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Als het hem niet meer bevalt, waarom stopt hij dan zelf niet? O'Sullivan heeft al meermaals gezegd dat hij ging stoppen, maar toch gaat hij telkens verder. Dat zal dan wel zijn omdat hij er nog goed geld mee verdient. Dus zo ernstig moeten we hem ook niet nemen. En trouwens, waar er veel geld omgaat, wordt er altijd wel ergens gesjoemeld.
 • Dieter Van miert

  2 maanden geleden
  Met of zonder extra prijzengeld... het prijzengeld moet per tornooi vooral herverdeeld worden. Akkoord dat "first round losers" niets krijgen maar dan moeten de andere 64 spelers meer krijgen. Als dan de winnaar wat minder krijgt moeten ze daarmee leren leven. Ze spelen geen voetbal of tennis. Ze spelen ook geen drieband biljart waar de prijzenpot slechts enkele duizenden eurotjes is.
 • Pascal de haes

  2 maanden geleden
  Als de meester spreekt moet men luisteren
 • James Williams

  2 maanden geleden
  Groot gelijk weer zoals altijd
 • fre cordier

  2 maanden geleden
  Hij zou blijkbaar graag wat meer geld verdienen :-)