AP
Volledig scherm
© AP

Wat een prestatie: Zuid-Afrikaanse met beenprothese loopt 102 marathons in 102 dagen en breekt wereldrecord

Meer sportUltramarathonloopster Jacky Hunt-Broersma (46) heeft een nieuw wereldrecord bij de vrouwen gevestigd door 102 marathons te lopen in 102 dagen. Opvallend: de Zuid-Afrikaanse deed dat met een prothese. Op 26-jarige leeftijd werd haar linkerbeen geamputeerd nadat het Ewing-sarcoom, een zeldzame vorm van kanker, bij haar werd vastgesteld.

2 reacties

 • Marcel De Maesschalck

  11 maanden geleden
  Fantastische prestatie van deze dame : niets dan respect. En hier klagen die overbetaalde voetballertjes als ze eens om de drie dagen 90 minuten over het veld moeten sjokken.
 • Rudi Pieters

  11 maanden geleden
  Kan je alleen maar je pet voor afnemen voor zo een mensen zal zeker geen overgewicht hebben
 1. Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”
  PREMIUM
  KUNSTSCHAATSEN
  2

  Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”

  Geen enkele Belg maakte ooit een beter EK-debuut dan Nina Pinzarrone twee maanden terug in Finland en nu is de 16-jarige Brusselse ook aan haar vuurdoop toe bij de seniors op het WK kunstschaatsen in Japan. Met welke ambitie? “Een betere score halen dan op het EK.” Maak kennis met het jonge talentje dat voorlopig nog in de schaduw rijdt van Loena Hendrickx, maar staat te popelen om zelf op de voorgrond te treden. “Hopelijk kent de jury intussen mijn naam een beetje.”
 2. BASKET ACTUA. Elite Gold: Antwerp FC-trainer Mark van Bommel ziet Antwerp Giants topaffiche tegen Den Bosch winnen * Elite Silver: stevige test voor Leuven Bears *
  BASKETBAL
  2

  BASKET ACTUA. Elite Gold: Antwerp FC-trai­ner Mark van Bommel ziet Antwerp Giants topaffiche tegen Den Bosch winnen * Elite Silver: stevige test voor Leuven Bears *

  De topaffiche tussen de twee leidersploegen Den Bosch en Antwerp Giants werd gewonnen door de bezoekers. Met Antwerp FC-trainer Mark van Bommel in de tribune haalde Giants het na een zeer fysieke strijd met 65-70. Giants, dat ongeslagen blijft in de Elite Gold, zag sterkhouder Bradford uitvallen met een kuitblessure. * In Elite Silver ook een leiderstrio: Leuven Bears, Okapi Aalst en Bergen. De eindwinnaar behaalt het zesde ticket voor de play-offs. Spanning troef dus. *
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.