Vrenz Bleijenbergh, partner Ymke Braet en zus Stefanie Bleijenbergh.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrenz Bleijenbergh, partner Ymke Braet en zus Stefanie Bleijenbergh. © Photo News

Vrenz Bleijenbergh niet gekozen in NBA-draft, ontgoocheling en vermoeidheid deden hem kraken: “Maar ik heb mijn droom niet opgegeven”

NBA(Nog) geen NBA voor Vrenz Bleijenbergh (20). Onze landgenoot werd ondanks alle positieve signalen de voorbije nacht tijdens de NBA-draft niet gekozen door één van de dertig NBA-ploegen. De ontgoocheling in kamp-Bleijenbergh was enorm. “De interesse was concreet, NBA-kampioen Milwaukee wilde me op plaats 31”, aldus Bleijenbergh. Een halve dag later, nadat de ontgoocheling was verwerkt, toonde hij zich alweer strijdvaardig.

6 reacties

 • Bart Dekort

  2 maanden geleden
  Mbenba zat in een Afrikaanse gevangenis, en is als pleintjesbasketballer uitgegroeid tot een topspeler. Als ge 20 jaar zijt, is er nog groeimarge, en is er dus nog hoop. Ook al blijft hij in Europa, hij zal meer verdienen dan de gemiddelde verpleegkundige. Zijn toekomst ziet er zowiezo prachtig uit.
 • Jean Emare

  2 maanden geleden
  Pak een deftige manager.. En je bent erbij. Usa hé.
 • Axel van Dyck

  2 maanden geleden
  Misschien kan hij nog een uitnodiging krijgen (forceren via agent) voor een ploeg in de Summer League. Maar eerlijk gezegd, te weinig body en iets te weinig talent voor de NBA.
 • Laurent Paredis

  2 maanden geleden
  Dit is zijn eigen schuld, als hij slim was geweest had die een jaar uitwisseling gedaan naar een university, dan had die zelf gezien dat hij verre van het niveau is wat de NBA verlangt. Als ze echt talent in hem zagen was die zoizo aanvaard in de G-league of in de development league .. wat dus ook niet blijkt te zijn.. zo stromen de meeste undrafted spelers door naar een NBA team. probeer eens in de europa league zoals Luka.. dan pikken ze je snel genoeg op als je ECHT talent hebt.
 • Yves Gysel

  2 maanden geleden
  Uw droom zeker niet opgeven. Gewoon nog harder werken. Als ex basketter, weet ik maar al te goed, hoe moeilijk het is om gedraft te worden in de NBA. Het feit dat je mocht meedoen aan de Trials, is al een overwinning op zich. . De aanhouder wint altijd. Nu kennen ze je en jij bent sowieso een ervaring rijker, dat zeker van pas gaat komen bij de volgende Trials. Succes Maat.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Hockeyclubs krijgen er tot 150 leden in één keer bij, maar elke medaille heeft een keerzijde - dus ook een gouden: “We moeten kinderen op de wachtlijst zetten, omdat we niet genoeg terreinen hebben”
  PREMIUM
  Hockey
  6

  Hockey­clubs krijgen er tot 150 leden in één keer bij, maar elke medaille heeft een keerzijde - dus ook een gouden: “We moeten kinderen op de wachtlijst zetten, omdat we niet genoeg terreinen hebben”

  De gouden medaille van de Red Lions lokt het jonge volkje met velen tegelijk naar het hockeyveld. 40 nieuwe leden in Eeklo, 100 in Roeselare en 120 in Keerbergen. In Sint-Genesius-Rode hebben ze net een nieuwe club en drie weken later tellen ze 150 leden. Maar elke medaille heeft een keerzijde, dus ook een gouden: “We hebben meer velden nodig om verder te groeien. Want nu al moeten we een ledenstop invoeren en kinderen op de wachtlijst zetten.”
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).