Vrenz Bleijenbergh, partner Ymke Braet en zus Stefanie Bleijenbergh.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrenz Bleijenbergh, partner Ymke Braet en zus Stefanie Bleijenbergh. © Photo News

Vrenz Bleijenbergh niet gekozen in NBA-draft, ontgoocheling en vermoeidheid deden hem kraken: “Maar ik heb mijn droom niet opgegeven”

NBA(Nog) geen NBA voor Vrenz Bleijenbergh (20). Onze landgenoot werd ondanks alle positieve signalen de voorbije nacht tijdens de NBA-draft niet gekozen door één van de dertig NBA-ploegen. De ontgoocheling in kamp-Bleijenbergh was enorm. “De interesse was concreet, NBA-kampioen Milwaukee wilde me op plaats 31”, aldus Bleijenbergh. Een halve dag later, nadat de ontgoocheling was verwerkt, toonde hij zich alweer strijdvaardig.

6 reacties

 • Bart Dekort

  1 jaar geleden
  Mbenba zat in een Afrikaanse gevangenis, en is als pleintjesbasketballer uitgegroeid tot een topspeler. Als ge 20 jaar zijt, is er nog groeimarge, en is er dus nog hoop. Ook al blijft hij in Europa, hij zal meer verdienen dan de gemiddelde verpleegkundige. Zijn toekomst ziet er zowiezo prachtig uit.
 • Jean Emare

  1 jaar geleden
  Pak een deftige manager.. En je bent erbij. Usa hé.
 • Axel van Dyck

  1 jaar geleden
  Misschien kan hij nog een uitnodiging krijgen (forceren via agent) voor een ploeg in de Summer League. Maar eerlijk gezegd, te weinig body en iets te weinig talent voor de NBA.
 • Laurent Paredis

  1 jaar geleden
  Dit is zijn eigen schuld, als hij slim was geweest had die een jaar uitwisseling gedaan naar een university, dan had die zelf gezien dat hij verre van het niveau is wat de NBA verlangt. Als ze echt talent in hem zagen was die zoizo aanvaard in de G-league of in de development league .. wat dus ook niet blijkt te zijn.. zo stromen de meeste undrafted spelers door naar een NBA team. probeer eens in de europa league zoals Luka.. dan pikken ze je snel genoeg op als je ECHT talent hebt.
 • Yves Gysel

  1 jaar geleden
  Uw droom zeker niet opgeven. Gewoon nog harder werken. Als ex basketter, weet ik maar al te goed, hoe moeilijk het is om gedraft te worden in de NBA. Het feit dat je mocht meedoen aan de Trials, is al een overwinning op zich. . De aanhouder wint altijd. Nu kennen ze je en jij bent sowieso een ervaring rijker, dat zeker van pas gaat komen bij de volgende Trials. Succes Maat.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.