AP
Volledig scherm
© AP

VIDEO. Dartsfenomeen Michael Van Gerwen derde keer wereldkampioen: “De mooiste titel”

DartsDe Nederlander Michael van Gerwen (PDC 1) heeft voor de derde keer in zijn succesvolle loopbaan het PDC wereldkampioenschap darts (2.780.000 euro) op zijn naam geschreven. In het Londense Alexandra Palace versloeg hij de Engelsman Michael Smith (PDC 10) in de finale met 7-3.

8 reacties

 • Peter Tarson

  4 jaar geleden
  Een fenomeen. Zoals hij darten kan net als Anderson, Taylor,.... De weg naar professionalisme/Internationalisering werd geplaveid door zijn landgenoot Barney, waarvoor dank Raymond. Nog daarvoor door de Engelsen (jaren 80 Bristow, ...). Steeds geniet ik over hoe snel en accuraat men pijltjes kan gooien!
 • JOERI BLOOTACKER

  4 jaar geleden
  De winnaar kreeg 500.000 pond, geen 2mil+ zoals in het artikel staat
 • Willy Govaert

  4 jaar geleden
  Darts is al lang geen café sport meer.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  @mariovanholle in de tijd van Phil Taylor was de tegenstand zwak en niet zo groot.
 • Jan Jansen

  4 jaar geleden
  Wederom een Nederlandse WK. Nederland in 2018 vele Wereld-/ Europese-/ Olympische kampioenen. Nederland beste sportland ter wereld!
 1. “The belt is coming”: MMA’er Jan Quaeyhaegens haalt het van Ciardo met technische knock-out en ruikt titelgevecht bij lichtgewichten
  1

  “The belt is coming”: MMA’er Jan Quaeyhae­gens haalt het van Ciardo met technische knock-out en ruikt titelge­vecht bij lichtge­wich­ten

  MMA’er Jan Quaeyhaegens heeft gedaan wat moest. ‘Q-Bomb’ beet de spits af op Cage Warriors 150 tegen Alberto Ciardo en hij haalde het met een technische knock-out in de tweede ronde. ‘t Was een cruciale kamp, want na zijn zege staat niets nog een titelgevecht bij de lichtgewichten in Cage Warriors in de weg. Wint hij ook die kamp, komt het Ultimate Fighting Championship (UFC) - zeg maar de Champions League van de MMA - wel héél dichtbij. Alle actie van het grootse MMA-event kan u hieronder herbekijken!
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. KIJK. Loena Hendrickx verovert brons op WK kunstschaatsen na sterke vrije kür: “Kon genieten na erg zware periode”
  16

  KIJK. Loena Hendrickx verovert brons op WK kunst­schaat­sen na sterke vrije kür: “Kon genieten na erg zware periode”

  Loena Hendrickx kreeg het voor elkaar. Op één foutje na schitterde de 23-jarige Arendonkse tijdens haar vrije kür op het WK kunstschaatsen en greep zo nog het brons met 210.42 punten, nadat ze als vijfde aan de competitie was begonnen. Ook Nina Pinzarrone sloot haar WK in schoonheid af: met een persoonlijk record (191.78 punten), goed voor de elfde plek. Het beste Belgische WK-debuut ooit. Het goud ging naar de Japanse titelverdedigster Kaori Sakamoto.