Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Van den Bergh uitgeschakeld op WK darts: fenomenale Chisnall stuurt Belg huiswaarts na hoogstaande partij

WK dartsDimitri Van den Bergh (PDC 9) is uitgeschakeld op het WK darts. Onze 26-jarige landgenoot en outsider voor de wereldtitel botste na een hoogstaande match op David Chisnall, die één plek hoger gerangschikt staat. Na een 0-3-achterstand keerde Dancing Dimi terug tot 2-3, maar Chisnall maakte het nadien af: 2-4. Zo sneuvelt de laatste Belg in Londen.

29 reacties

 • Guido Volkaerts

  4 maanden geleden
  Jammer dat Dimi de eerste drie sets niet zo goed in de wedstrijd zat, leek een beetje last te hebben van stress... Maar herpakte zich goed en liet zien dat hij daar terecht stond. Misschien eens denken aan een mental coach, het is uiteindelijk topsport hé... Als het een troost mag zijn: Wat gooit Dimi mooi, klasse, een streling voor het oog. En dit kon je dan weer niet van zijn tegenstander zeggen, die "harkte" maar wat met die pijltjes. Maar voor uitvoering krijg je jammer genoeg geen punten.
 • eric de baene

  4 maanden geleden
  Ja de beste heeft gewonnen eh ! Helaas geen Belgen meer erbij maar ze hebben het toch trefgelijk gedaan !
 • Gerard Akkermans

  4 maanden geleden
  Misschien toch maar beter : dancing!! Nog een paar jaartjes voor deze jongen, die het show element al beheerst. En wij Belgen nog even wachten om hierin ook van den toren te blazen en de spelregels leren. Dan weet je waar je over praat!
 • nick verheyen

  4 maanden geleden
  Fenomenale chisnall??, hij was goed ja maar dimi heeft de benutte kansen elke keer verkwanseld,hij had niet hoeven te verliezen.
 • Nico Bakker

  4 maanden geleden
  wel duidelijk dat deze kijksport voor een hoop mensen nieuw is. Commentaren als "beetje pech bij de finishes "illustreren dat, Het is een 100% mindgame , alleen eindbazen winnen hier op het WK, hèt toernooi dat telt (en niet alleen vanwege het prijzengeld)
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01