Valéry Demory.
Volledig scherm
Valéry Demory. © AFP

Valéry Demory na jaar al ontslagen als bondscoach van de Belgian Cats: "Te grote problemen op communicatief vlak”

Meer sportValéry Demory is niet langer bondscoach van de Belgian Cats. De 59-jarige Fransman nam in oktober vorig jaar over van Philip Mestdagh als bondscoach. Onder zijn leiding haalden de Belgische vrouwen de kwartfinales op het voorbije WK in het Australische Sydney.

4 reacties

 • eric verbruggen

  3 maanden geleden
  Yep. Volledig mee eens Jos !
 • dany tavernier

  3 maanden geleden
  Alsof een andere coach de Belgian Cats ineens zo veel beter zal maken. De Cats hebben talent, maar ze zitten op hun limieten en die verhoog je niet zomaar met een nieuwe coach.
 • christian van eetvelde

  3 maanden geleden
  Het is misschien tijd voor Anne Wauters aan te duiden die veel geleerd heeft bij de Chicago Sky
 • Jos Van Doorslaer

  3 maanden geleden
  Ik hoop dat ze begrijpen dat het ontslag van de vorige coach Philip Mesdagh een heel grote flater was. Ik denk dat er niemand beter geschikt is. Hij kent de meeste speelsters heel goed en ook zij weten dat Philip de beste keuze is.
 1. VDK Gent kansloos tegen Budowlani Lódz
  Volleybal

  VDK Gent kansloos tegen Budowlani Lódz

  Het was niet de avond van VDK Gent. Daarvoor was de Poolse subtopper uit Lódz - met de Belgische middenspeelster Sobolska - in alle spelonderdelen te sterk. Na 7-10 in de openingsset werden de Gentse middenaanvalsters, normaal toch een sterk punt van de Belgische kampioenen, vastgezet. Coach Morand trachtte met wissels het tempo uit de wedstrijd te halen. Tevergeefs. In de tweede set kreeg sterkhouder Janssens op 18-22 een bal tegen het achterhoofd. Het moment waarop de thuisploeg schuchtere pogingen deed om terug te keren werd daardoor abrupt afgebroken. In de laatste set bleven de receptieproblemen zich opstapelen en vanuit de tegenaanval lukte er bij VDK ook maar weinig. De coach van de Poolse ploeg liet zelfs zijn reservespeelsters opdraven en kon het zich permitteren om zijn best scorende speelsters te vervangen. (WVM)
 2. België na shoot-outs tegen Nederland naar finale WK hockey, doelman Vanasch opnieuw dé held: “We staan er soms zelf van te kijken wat hij allemaal doet”
  58

  België na shoot-outs tegen Nederland naar finale WK hockey, doelman Vanasch opnieuw dé held: “We staan er soms zelf van te kijken wat hij allemaal doet”

  Niets kan de Red Lions stoppen! Ook niet een eerste helft waarin ze wat verloren liepen tegen Oranje. Onze hockeymannen knokten twee keer terug en toonden zich, net als een goede vier jaar geleden in de WK-finale, het koelbloedigst in de shoot-outs. “Een lastige situatie keren is ook een kwaliteit”, aldus Loïck Luypaert. De finale is zondag tegen Duitsland (14u30).
 1. Pijnlijke relatiebreuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”
  PREMIUM
  EK KUNSTSCHAATSEN
  30

  Pijnlijke relatie­breuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”

  Geen goud, wel zilver. Dat is de medaille die Loena Hendrickx vanavond in haar koffer steekt. En waar de 23-jarige kunstschaatster zich intussen ook wel mee kan verzoenen, want tot drie dagen voor het EK leken haar trainingen nergens naar, zegt ze openhartig. “Ik lag véél op mijn kont op het ijs. Ik heb afgezien, veel traantjes gelaten.” Daar stak haar recente relatiebreuk ook voor veel tussen.
 2. Laatste Belgische vrouwenploeg uitgeschakeld in de CEV competities. CSM Lugoj - Asterix Avo 3-1
  Volleybal

  Laatste Belgische vrouwen­ploeg uitgescha­keld in de CEV competi­ties. CSM Lugoj - Asterix Avo 3-1

  Het Europees sprookje van Asterix Avo is voorbij. In het Roemeense Lugoj begon de ploeg uit Beveren met volle moed aan de strijd voor een plaats in de halve finale van de CEV Challenge Cup. Maar op het einde van de volgende sets werden telkens de Beverse receptiefouten afgestraft. In een propvolle zaal ging Asterix Avo op de belangrijke momenten onderuit. Het laatste punt werd - niet toevallig - gescoord door de Ruban, de topaanvalster uit Azerbeidzjan. De Belgische bezoekers met Nova Marring - goed voor 25 punten - konden uiteindelijk de nederlaag niet verhinderen. “In opslag en receptie was Lugoj beter”, luidt de conclusie van coach Vansnick. “We zijn op onze waarde geklopt. Nu wringt het even want we hadden het gevoel dat er meer inzat. Ik denk aan de eerste set vorige week of aan de tweede set hier in Roemenië. Zij waren niet zo veel sterker, maar Lugoj toonde wel meer maturiteit. Als jongste team in alle Europese competities hebben we een parcours afgelegd waarop we fier mogen zijn.” (WVM)