Turncoaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer bieden verontschuldigingen aan, maar mogen aanblijven: “Onze aanpak was te hard en te prestatiegericht”

Meer sportExcuses voor het psychisch grensoverschrijdend gedrag en erkenning voor het leed dat hen werd aangedaan: dat is wat de ex-gymnasten vroegen en ook kregen van de Gymfed en hun headcoaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer. Maar ook aan de vraag van de huidige gymnasten, onder wie Nina Derwael, werd voldaan: de twee hoofdtrainers blijven op post voor Tokio 2021.

30 reacties

 • Jeffrey Meykens

  1 maand geleden
  Nina die niet op de hoogte was van de wanpraktijken van haar coaches is ongeloofwaardig maar om haar eigen ambities te vrijwaren werd dit in de doofpot gestoken tot de waarheid uiteindelijk toch aan het licht komt. Wat tenslotte topsport betreft ben ik er volledig mee eens dat hard werken vanzelfsprekend is maar kinderen mentaal proberen te breken hoort nergens thuis, ook niet in topsport Motiveren en steunen samen met hard werken is prima, iemand metaal breken is not done!
 • Robert Van Driessche

  1 maand geleden
  Nina Derwael beweerde geen pesterijen gezien te hebben en verdedigde haar coaches. Zou zij nu nog onder de ogen van de turnsters die hun verhaal hebben gedaan over pesten durven komen. Citaat van iemand van de pers ‘ze kan het ontkennen maar weet wel beter’.
 • Charles de Caluwe

  1 maand geleden
  Ongelofelijk. Een opgelezen verontschuldiging volstaat, omdat Nina een medaille moet halen. Waarvoor de 150 slachtoffers geslachtofferd moeten worden.
 • jenny charels

  1 maand geleden
  Topsport is hard, en wie dit niet aan kan, moet wegblijven. Denkt men nu echt dat men met bleitende zwakkelingen olympische medailles gaat halen?.
 • Michel Vandewiele

  1 maand geleden
  Dezelfde toestanden doen zich voor op gewoon lager niveau, veel leerkrachten LO in middelbare scholen gedragen zich ook zo, alleen kunnen die kinderen niet reageren.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend
  Play

  Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend