Bart Swings en Loena Hendrickx.
Volledig scherm
Bart Swings en Loena Hendrickx. © EPA/AFP

Team Belgium in Peking: de Belgische atleten op de Winterspelen voorgesteld

WinterspelenTeam Belgium maakte vandaag de atleten bekend die ons land zullen vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen in Peking. Bart Swings en Loena Hendrickx kent u vast wel, maar wat met de 17 anderen? Wij stellen alle Belgen voor die straks naar China trekken.

2 reacties

 • André De Potter

  4 maanden geleden
  Mooie delegatie met enkele potentiële medaillekandidaten. Zeker Bart Swings en fenomeen Luna Hendricks. Maar toch hebben de bobo's het weer verknoeid door Niet Loranne Smans maar Evy Poppe naar Bejing te sturen. Onbegrijpelijk behalve als je België een beetje kent. Niet dat Evy Poppe ik het niet gun maar elke persoon met een beetje respect geeft de voorkeur aan Smans. Ik begrijp Loranne haar frustraties heel goed en in zulke omstandigheden zou ik niet graag in de schoenen van Evy willen staan.
 • Denis De Bruyn

  4 maanden geleden
  Veel geluk Stijn en Hanne . Kijk maar eens terug naar de spelen van 2002 in Salt Lake City waar de Australiër Steven Bradbury goud won . Bij shorttrack moet je zeer goed zijn , maar ook veel geluk hebben . Ook jullie maken kans op goud .
 1. Marten Van Riel jaar na ‘chocoladen medaille’ over zijn spreidstand: “Ik mag niet te veel van Hawaï dromen, anders doe ik in Parijs niet mee”
  Triatlon
  1

  Marten Van Riel jaar na ‘chocoladen medaille’ over zijn spreid­stand: “Ik mag niet te veel van Hawaï dromen, anders doe ik in Parijs niet mee”

  Zwemmen, fietsen, lopen en weer doorgaan. De vierde plaats op de Olympische Spelen van Tokio is verteerd met een straf wereldrecord. Vicewereldkampioen Marten Van Riel (29) aan de vooravond van een nieuw WTS-triatlonseizoen over Parijs 2024 en zijn Hawaii-droom. “Het is voor mij heel gevaarlijk om nu te veel over de langere afstanden te dromen.”