Vervoort grijpt zich naar het hoofd: de Belgian Lions grijpen eerst naast de finale tegen Servië en erna naast het brons tegen Frankrijk.
Volledig scherm
Vervoort grijpt zich naar het hoofd: de Belgian Lions grijpen eerst naast de finale tegen Servië en erna naast het brons tegen Frankrijk. © BELGA

“Te veel beginnen zweven”: Belgian Lions grijpen na ware slijtageslag in overtime nipt naast het brons

3x3De Belgian Lions hebben er een geweldig WK opzitten, maar blijven achter met een fikse kater in Antwerpen. Geen brons na een fysieke slijtageslag tegen Frankrijk. 17-18, na een extra tijd die duurde en bleef duren. Een vierde plaats die lang gaat nazinderen voor de Lions. In de finale ging een machtig Servië voorbij Litouwen (21-16).

7 reacties

 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Ze hebben toch hun best gedaan, maar er kan maar één de beste zijn, alsnog proficiat :-)
 • Reygaerts raf

  2 maanden geleden
  Tegen Servië liepen ze achter de feiten aan, geen kans. Tegen 3, ja 3, Fransen die de hele match niet konden wisselen, was het met moeite volgen en zou winst on verdiend zijn. Vervoort speelde niet zijn beste match. En Celis kan duidelijk het niveau niet aan, mist zelfs onder de korf easy baskets.
 • gaston bergmans

  2 maanden geleden
  dit wk aangenaam verrast nooit veel naar basket gekeken maar 3x3 wel leuke sport mooi om volgen zag de belgian cats ook heel graag bezig
 • kwispie45 Peter

  2 maanden geleden
  Fransen verdiend gewonnen met 3 spelers, Belgen hebben verlies aan zichzelf te danken
 • Alex Beurick

  2 maanden geleden
  Feestje Antwerpen. De Belgen spelen voor een medaille!!@ chapeau 👌
 1. Red Dragons geplaagd door blessures en afzeggingen voor EK-kwalificatiecampagne: “Grote groep jong talent zonder ervaring”
  VOLLEYBAL

  Red Dragons geplaagd door blessures en afzeggin­gen voor EK-kwalifica­tie­cam­pag­ne: “Grote groep jong talent zonder ervaring”

  De Final Four van de Golden League hebben ze niet gehaald, vanavond beginnen de Red Dragons onder de nieuwe bondscoach Emanuele Zanini (57) aan het tweede luik, de kwalificatieronde voor het EK 2023. De Italiaan zit met kopzorgen, want hij moet aan de slag met een fel verjongde selectie. En dat had hij niet zien aankomen… “Het werd mij anders voorgesteld.”
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 3. Sensationele tijden voor Amerikaan Noah Lyles en Jamaicaanse Shericka Jackson in WK-finale 200m
  WK ATLETIEK

  Sensatione­le tijden voor Amerikaan Noah Lyles en Jamaicaan­se Shericka Jackson in WK-finale 200m

  Een jaar geleden noemde hij zijn olympisch brons nog saai. Vanavond spatte het geluk eraf nadat Noah Lyles in Eugene naar goud op de 200m spurtte. Hij verlengde zijn wereldtitel met een tijd van 19.31 en veegde zo het 26 jaar oude Amerikaanse record van Michael Johnson met één honderdste van een seconde van de tabellen. Ook bij de vrouwen ging het razendsnel op de 200m. Shericka Jackson bleef slechts elf honderdsten van het wereldrecord van Florence Griffith-Joyner.