Jaouad Achab en Raheleh Asemani.
Volledig scherm
Jaouad Achab en Raheleh Asemani. © belga

Taekwondo voor dummies: wat is het?

Vandaag begint in Rio de Janeiro de olympische taekwondocompetitie. Si Mohamed Ketbi mag in de klasse tot 58 kg de spits afbijten voor het ambitieuze trio taekwondoka's dat Team Belgium vertegenwoordigt. Jaouad Achab (-68) en Raheleh Asemani (-57) treden morgen aan. Maar wat is taekwondo nu juist, hoe werkt zo'n toernooi en maken onze landgenoten kans? Met dit overzichtje bent u meteen mee!

 1. Lakers boeken vierde zege op rij, LeBron uit achteraf ongenoegen omdat agent die Jacob Blake neerschoot niet wordt vervolgd: “We moeten sterk blijven”
  NBA

  Lakers boeken vierde zege op rij, LeBron uit achteraf ongenoegen omdat agent die Jacob Blake neerschoot niet wordt vervolgd: “We moeten sterk blijven”

  De Los Angeles Lakers hebben hun vierde overwinning op rij behaald. De titelverdediger versloeg Memphis met 92-94 en nestelt zich daarmee aan kop in de Western Conference. In het laatste kwart scoorde LeBron James 10 van zijn 26 punten, maar achteraf uitte hij vooral zijn ongenoegen over de niet-vervolging van de agent die vorige zomer Jacob Blake meermaals in de rug schoot.
 2. Krijgt u maar niet genoeg van de Olympische Spelen? Deze 'Fabulous Five' mag u vandaag niet missen
  Olympische Spelen

  Krijgt u maar niet genoeg van de Olympische Spelen? Deze 'Fabulous Five' mag u vandaag niet missen

  Het einde nadert langzaam, maar zeker op deze Olympische Spelen. Maar onderweg naar de collectieve eindstreep staat er nog heel wat lekkers op het programma. Ook vandaag weer heel wat peper en zout in Rio de Janeiro met voetbal, atletiek, basketbal, volleybal en uw heerlijke dagelijkse portie Belgen in actie. Wij hebben alles weer netjes op een rijtje gezet. Deze dingen mag u onder geen beding missen!
 1. Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"
  Play

  Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"

 2. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"