Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Strafklacht ingediend tegen 3x3 Belgian Lions, die wel gewoon deelnemen aan EK

Meer SportBij de Cel Sportfraude van de federale politie is een dossier rond mogelijke fraude bij de organisatie van 3x3-basketbaltoernooien ingediend. “De strafklacht wordt gecombineerd met een intern tuchtonderzoek bij Basketbal Vlaanderen”, klinkt het in een persbericht van Basketball Belgium. De Belgian Lions 3x3 maken zich ondertussen wel gewoon op voor hun deelname aan het EK in Parijs van 10 tot 12 september. 

33 reacties

 • GERRY VAN DE KERKHOF

  1 maand geleden
  Zelfs als het waar is, dan kan je je ook de vraag stellen waarom ze het nodig vonden om het op die manier te doen. Ze hebben bewezen dat ze het puur op sportief gebied waard waren daar te staan. Op dat vlak hadden ze dus geen fraude nodig. Was het dan niet de bond die in gebreke is gebleven door niet de vereiste wedstrijden te organiseren?
 • bob jansens

  1 maand geleden
  aan Piet Peters, men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Daarom is het net goed dat er een gerechtelijk onderzoek komt, zo komt er duidelijkheid: of justitie vindt iets of justitie vindt niets. Bij uw opmerking over die 4 Walen zou ik eerder de vraag stellen "Als het 4 Walen geweest waren, zou er dan ook zoveel heisa gemaakt worden?" (ik denk het niet)
 • bob jansens

  1 maand geleden
  aan Piet Peters, ik denk dat er over deze niet gesproken zou worden als het over 4 Waalse spelers zou gaan...
 • Piet Peters

  1 maand geleden
  Ongelooflijk dat hier mensen zijn die deze fraudeurs (kandidaat-notaris?) verdedigen? Het moesten verdorie eens 4 Walen geweest zijn. Dan zou je hieronder heel andere dingen lezen.
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Misschien niet erg professioneel van de bond maar toch de eigen verantwoordelijkheid van de spelers Men doet hier maar net of er niemand gedupeerd is maar een ander team moest thuis blijven dankzij deze fraude , die mensen zijn onrechtmatig iets ontzegd waar ze jaren voor gewerkt hebben en bij succes hun leven zou hebben kunnen veranderen , en dat door een kandidaat notaris
 1. Biles en co eisen ontslag Amerikaans olympisch bestuur: “Ze zijn niet bereid om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken”
  Play
  Meer sport

  Biles en co eisen ontslag Amerikaans olympisch bestuur: “Ze zijn niet bereid om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken”

  Totaal fout aangepakt, vinden ze. Simone Biles (24) en drie andere Amerikaanse topturnsters vragen het vertrek van het hele bestuur van het Amerikaans olympisch en paralympisch comité (USOPC) in de nasleep van het misbruikschandaal rond teamdokter Larry Nassar. “De acties van de Raad van Bestuur tonen aan dat ze niet bereid zijn om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken”, klinkt het.