Volledig scherm
© BELGA

Straffe stunt! Castors Braine wint heenwedstrijd Eurocup-finale met 64-68

VideoCastors Braine heeft op verplaatsing bij het Franse Villeneuve d'Asq een 64-68 zege geboekt in de heenwedstrijd van de finale om de Eurocup basketbal voor vrouwenteams. Bij de rust stond de Waals-Brabantse club nog 39-35 in het krijt. De terugwedstrijd wordt volgende week woensdag in de Spiroudôme van Charleroi gespeeld.

 1. "Als Castors de Europacup wint, loop ik naakt over de Grote Markt van Brussel"

  "Als Castors de Europacup wint, loop ik naakt over de Grote Markt van Brussel"

  Hoogdag in de geschiedenis van het vrouwenteam van Castors Braine. In het Franse Villeneuve d'Ascq, de ploeg van Ann Wauters, spelen ze de heenmatch in de finale van de Europacup. Tijdens zowaar hun allereerste Europese avontuur kunnen ze zich meteen kronen tot eerste Belgische Europacup-winnaar. Dat doet de adrenaline bij de speelsters hoog oplopen. "Als we het halen, loop ik straks naakt over de Grote Markt in Brussel", aldus kapitein en spelverdeelster Marjorie Carpréaux.
 2. Ann Wauters wil leegte op erelijst opvullen ten koste van Belgische club
  Finale Eurocup

  Ann Wauters wil leegte op erelijst opvullen ten koste van Belgische club

  De Belgische club Castors Braine neemt het donderdag om 20u in de heenwedstrijd van de finales van de Eurocup basketbal voor vrouwen op tegen ESBVA, de Franse club van Ann Wauters. Een week later wordt de terugwedstrijd gespeeld in de Spiroudôme in Charleroi voor 6500 toeschouwers. Beide clubs kunnen voor het eerst in hun geschiedenis een Europese trofee winnen. Voor Wauters is het de enige trofee die nog ontbreekt op haar palmares.