Stevige crash in Rally van Ieper zorgt voor vlammen, omwonenden helpen blussen met... gieters

8 reacties

 • willem coopman

  3 maanden geleden
  Voor te starten met commentaar te geven moeten de criticasters eerst even navragen hoe de veiligheidsdiensten inclusief ambulance met arts/brandweer en een interventiewagen aanwezig zijn op elke klassementsproef. Daarnaast zijn er op vastgelegde plaatsen radioposten en brandblussers (op Dikkebus ruim 25 stuks) één ervan werd gebruikt om dit brandje te blussen. Andere deelnemers zijn verplicht om te stoppen om hun rivalen in nood te helpen, wat ze ook deden.
 • Chris Dujardijn

  3 maanden geleden
  De negatieve reacties komen wel van mensen die helemaal niets van Rally weten. Zoek eens op hoeveel doden er gevallen zijn in en rond een voetbalmatch en in rally de laatste vijftig jaar. Geef dan antwoord, dewelke de veiligste sport is.
 • Anthony Peeters

  3 maanden geleden
  Eigenlijk toch ook een wonder dat er in de rally zo weinig gewonden of zelfs doden vallen! Die mannen vliegen tussen bomen huizen elektriciteitspalen en dit op een baan die niet veel breder is dan de auto! Zou liever tegen +300km/u crashen met f1 op circuit dan in de rally!
 • Karl Pannekoucke

  3 maanden geleden
  Hulpdiensten kunnen niet zomaar parcours oprijden, tegen dat volgende wagen er was ong 2 min later was alles al geblust, gelukkig helpen toeschouwers en iedereen om te hepen waar nodig en erger te voorkomen. Het medisch team was er binnen 4 minuten met helicopter. Kritiek geven als je er niet bij bent is jammer genoeg een sport geworden.
 • Ilse Campo

  3 maanden geleden
  Elk jaar gebeuren daar ongelukken! En waar waren de hulpdiensten? Heb fragment bekeken op Sporza, brand geblust met gieters en brandblusapparaat uit volgende deelnemers auto, daarna met mankracht van omstaanders auto terug van dak op wielen geduwd om een van de inzittenden te bevrijden!
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. VOLLEYBAL: BEKER VAN BELGIE

  VOLLEYBAL: KWARFTINA­LE BEKER VAN BELGIE Lindemans Aalst – Maaseik 1-3 (25-20, 20-25, 22-25 en 25-27) Pro­tops­altis serveert Maaseik naar halve finale tegen Roeselare

  Vorig seizoen moest Maaseik in een beklijvende kwartfinale in de tiebreak nog de duimen leggen voor thuisploeg Lindemans Aalst. Zaterdag werd het opnieuw een spannend duel, maar dit keer trokken de Limburgers wel aan het langste eind. Ze mogen nu met rivaal Roeselare uitvechten wie op zondag 26 februari in het Sportpaleis staat.
 1. Menen kansloos onderuit tegen ijzersterke Italianen
  CHAMPIONS LEAGUE VOLLEYBAL

  Menen kansloos onderuit tegen ijzerster­ke Italianen

  Coach Lorenzetti gunde Red Dragon Wout D’Heer een basisplaats tegen zijn landgenoten. Menen zou één keer op voorsprong komen in het eerste spel: toen Capet de openingsscore via een ace op de bordjes mokerde. Daarna zou er veel minder reden tot vieren zijn want Trentino toonde zich in alle onderdelen beter. Vooral Nelli deed de grensploeg pijn van aan de opslaglijn en met zijn dodelijke blocks. Menen veerde in set twee nog recht van een slechte start (0-4). Capet deed Menen bij 11-11 zelfs dromen van meer. Heel even maar want van zodra de Italianen doorduwden, konden de bezoekers alleen maar toekijken. Depestele voerde met het oog op de kapitale match in Achel zaterdag al een paar wissels door. Ook in het derde bedrijf behield de coach zijn vertrouwen in Vanneste, Dedeyne en Dermaux. Menen moest al harken voor elk punt met de basisploeg, met de wijzigingen werd het alleen maar lastiger. De time-out bij 9-1 zou niets meer aan het scenario veranderen. De Europese nummer twee van vorig seizoen maakte het simpel af. (MPM)
 2. Onherkenbare Belgian Lions kansloos onderuit tegen Turkije
  Basketbal

  Onherkenba­re Belgian Lions kansloos onderuit tegen Turkije

  Kansloos verlies voor de Belgian Lions in deze WK-kwalificatiepartij. Al in het openingskwart uitgeteld: van 0-6 naar 20-8. En later 39-20. De Lions waren onherkenbaar. Te weinig geloof en defensieve felheid, te weinig offensieve wapens, te weinig collectief. Alleen Ismaël Bako ontsnapte aan de malaise. Hij telde halfweg (43-27 ruststand) 12 punten uit een feilloze 5 op 5 afwerking. Zijn teammaats combineerden toen voor … 5 op 25! Geen driepuntkracht (2/11), geen transitiespel.