Cynthia Bolingo en haar overleden vader Mutien.
Volledig scherm
PREMIUM
Cynthia Bolingo en haar overleden vader Mutien. © Belga en Instagram Cynthia Bolingo

Spurtster Cynthia Bolingo over Black Lives Matter en corona: “Gelukkig was ik erbij toen papa stierf”

AtletiekHet coronavirus dreef veel atleten tot wanhoop en eentje nog meer dan alle anderen: spurtster Cynthia Bolingo moest op 2 mei haar vader afstaan. “Dat waren de langste en lastigste weken uit mijn leven.” Het belette de 27-jarige Brusselse niet om zich maatschappelijk te engageren en mee te betogen voor Black Lives Matter. Een openhartig gesprek over de dood van haar papa, over racisme en over haar sportieve carrière.

0 reacties

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Strafcornerkoning Hendrickx is dé ster van Red Lions: “Alex is onze god, ze probeerden hem uit het toernooi te kloppen en zelfs dat lukte niet”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  1

  Strafcor­ner­ko­ning Hendrickx is dé ster van Red Lions: “Alex is onze god, ze probeerden hem uit het toernooi te kloppen en zelfs dat lukte niet”

  Hij relativeert zichzelf tot ‘one of the guys’. Maar Alexander Hendrickx — vrijdag wordt hij 28 — is nu al dé ster van de Red Lions op het hockeytoernooi op de Olympische Spelen. Tegen India ramde hij zijn tiende, elfde en twaalfde strafcorner binnen. Waarmee ‘Jimmy’ alvast beter doet dan de 11 van de Argentijn Peillat in Rio 2016 - toen was Hendrickx nog reserve. “Ach, leuk om op de score sheet te belanden. Maar dit is een teamjob.”