Lorin Parys, de CEO van de Pro League.
Volledig scherm
Lorin Parys, de CEO van de Pro League. © Photo News

Sportsector komt met alternatief voor verbod op gokreclame

De sportsector komt met een alternatief voor het verbod op gokreclame van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Dat zegt Lorin Parys, de CEO van de Pro League.

 1. Apart moment op World Cup of Darts: pijl zit niet in het bord en toch krijgt Oostenrijker de punten
  Play
  Time-out
  4

  Apart moment op World Cup of Darts: pijl zit niet in het bord en toch krijgt Oostenrij­ker de punten

  Op de World Cup of Darts kwam het tijdens het eersterondeduel tussen Oostenrijk en Finland tot een opvallend moment. Na twee keer ‘triple 20' bleef de derde pijl van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez niet in het bord zitten. En toch kreeg hij nog twintig punten. De pijl zat immers geklemd tussen zijn andere pijlen en de punt raakte daardoor nog nét het bord, wat volstaat om punten te krijgen. En moment dat voor wat verwarring zorgde in de zaal, maar Rodriguez en z’n partner Mensur Suljovic konden er wel om lachen. De Oostenrijkers wonnen de partij met 5-3.
 2. REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywoodfilm”
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywood­film”

  De olympische gouden medaille van hockeyer Thomas Briels ging van kinderhand tot kinderhand, even konden ze sportieve roem tastbaar aanraken. Met Briels als gastspreker had het BOIC op ‘Olympic Day’ een Franstalige schoolklas uit Genappe uitgenodigd voor een unieke leerdag over de olympische waarden, met soms een grappige noot: “Weten jullie hoeveel medailles België in Tokio won? Zestien? Neen, dat is voor Parijs.”