BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Spanje nekt de Red Panthers in de tweede helft: “Dit is de start van een lange reeks en dit was zeker geen slecht begin”

HockeyDe Red Panthers (FIH 8) zijn hun reeks van tien Pro League-matchen, waarvan de eerste zes in eigen huis, begonnen met een nederlaag. Aan het Wilrijkse Plein te Antwerpen werd het 1-2 tegen Spanje, dat één plaats hoger staat op de wereldranglijst.

0 reacties

 1. “Als ik mijn doodskist lig, zal dat met een glimlach op m’n gezicht zijn”: ex-atleten John Carlos en Tommie Smith over hun strijd tegen racisme 54 jaar na iconisch gebaar op olympisch podium
  PREMIUM
  Atletiek
  3

  “Als ik mijn doodskist lig, zal dat met een glimlach op m’n gezicht zijn”: ex-atleten John Carlos en Tommie Smith over hun strijd tegen racisme 54 jaar na iconisch gebaar op olympisch podium

  Een vuist in de lucht. Het hoofd gebogen. En zonder schoenen. Zo stonden spurters Tommie Smith en John Carlos in 1968 op het olympisch podium van Mexico. Het was hun stil protest tegen racisme en sociale onrechtvaardigheid, waar ze een hoge prijs voor betaalden. “We werden geschorst omdat we trouw zweerden aan gelijkheid.” Vandaag reikt de KU Leuven de twee iconische ex-atleten een eredoctoraat uit.
 1. Red Panthers-bondscoach Raoul Ehren wil iets betekenen op het WK: “Het alleen maar meedoen is voorbij, vanaf nu is het serieus meedoen”
  PREMIUM
  WK hockey

  Red Pan­thers-bondscoach Raoul Ehren wil iets betekenen op het WK: “Het alleen maar meedoen is voorbij, vanaf nu is het serieus meedoen”

  De Nederlander Raoul Ehren staat sedert december 2020 aan het hoofd van de Red Panthers en loodste onze hockeyvrouwen naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. Hun beste ranking ooit. Ambitieus blikt hij vooruit naar het WK, dat voor de Panthers zondag in het Spaanse Terrassa begint. “Indien we hockeyen zoals de laatste maanden kunnen we het alle landen moeilijk maken”, aldus Ehren. “Of toch bijna. Nederland steekt er immers nog bovenuit.”
 2. BK ATLETIEK. Alexander Doom verlengt zijn titel op de 400 meter en doet gouden zaak voor WK-selectie
  BK atletiek
  1

  BK ATLETIEK. Alexander Doom verlengt zijn titel op de 400 meter en doet gouden zaak voor WK-selectie

  Dit weekend staat het Belgisch kampioenschap atletiek op het menu. Het wordt om meerdere redenen een bijzondere editie, want de locatie is uitzonderlijk niet de Heizel, maar wel in Gentbrugge, en het BK duurt voor het eerst drie dagen en begint al op vrijdag. Het BK biedt een laatste kans voor enkele atleten om zich te plaatsen voor het WK in Eugene midden juli, want de selectie sluit zondagavond af. Volg alle ontwikkelingen hieronder.