Luca Brecel met vriendin Gaëlle.
Volledig scherm
PREMIUM
Luca Brecel met vriendin Gaëlle. © Gregory Van Gansen / Photo News

Snookersensatie Luca Brecel over zijn boerenjaar 2021: “Ik ben een gewone jongen, maar blijkbaar heb ik een andere reputatie”

Meer sportLuca Brecel (26) is hot. De snookersensatie is door zijn recente finaleplaats in het UK Championship en de zege in de Scottish Open naar de 15de plaats op de wereldranglijst opgeklommen. Dezer dagen komt de Belgische vaandeldrager tot rust in Berchem, bij zijn vriendin Gaëlle en hun hondje Flokki in hun kleine, knusse flat zes hoog in de schaduw van het Ludo Coeck-stadion. Wij gingen op zoek naar de jongeman achter de snookerkampioen. En die praatte heel open over zijn emoties, zijn reputatie en... de pakjes die hij nog onder de kerstboom moet leggen.

13 reacties

 • Kevin Debay

  5 maanden geleden
  @Patrick Duyck: Snooker is mss eerder een sport waar het mentale aspect belangrijker is dan het fysieke aspect. Maar des te beter de fysiek is, des te beter het mentale is qua focus en concentratie. Alle toppers werken hiervoor dan ook sterk aan hun fysieke conditie. Als u snooker geen sport vindt zou ik zeggen werk even aan uw techniek, en ik ben benieuwd wanneer we u op tv te zien krijgen. In de hoogste afdeling is een 50+ break wekelijkse kost, benieuwd of u dit ook kan. Mvg.
 • James Williams

  5 maanden geleden
  Patrick, jij hebt totaal geen verstand van sport dus. Darts zou wel iets voor u zijn denk ik. Die zijn allemaal afgetraind tot achter hun oren.
 • Tommy Mortier

  5 maanden geleden
  @Patrick Duyck. Als u niet weet waar u over praat gelieve dan ook geen reacties te geven alsof snooker geen sport is. De snookersport, met de federatie BBSA, is een erkende sport binnen het BOIC. Deze mensen zijn goed op de hoogte wat een sport is of niet. Het wordt nog steeds gelinkt als een cafésport. Daarom dat men nu ook deze sport blokkeert in het land. Heel jammer voor de tientallen uitbaters maar ook door de boost die de sport heeft met toppers als Luca, Julien Leclercq en Ben Mertens.
 • Josee Cammaerts

  5 maanden geleden
  @Patrick Duyck: snooker is nochtans een van de enige sporten met een groot gehalte aan fair play, iets wat bij veel andere 'sporten' ver zoek is!
 • Patrick Duyck

  5 maanden geleden
  Noem dit toch geen sport,welke fysieke inspanning gaat er daar bij gebruikt worden, Is een techniek net als houtbewerken enz maar toch geen sport aub