Het Koning Boudewijnstadion.
Volledig scherm
Het Koning Boudewijnstadion. © Joel Hoylaerts / Photo News

Renovatie Koning Boudewijnstadion valt of staat met inbreng publiek geld: “De bal ligt nu in het kamp van de politiek”

SportEr breken cruciale weken en maanden aan in het dossier van het nationale voetbalstadion. Deze week zat CEO Peter Bossaert van de Voetbalbond samen met premier Alexander De Croo (Open VLD) en politici van de Brusselse regering en de stad Brussel om het over de financiering te hebben. “Als de overheid het licht op groen zet, kan het snel gaan.”

7 reacties

 • Marc Devuldere

  2 weken geleden
  Voor de Belgische internationalen is dat maar een fractie van hun loon.
 • philip waem

  2 weken geleden
  heel juist als ze een nieuwe speeltuin willen kunnen ze dit zelf maar ophoesten de overbetaalde pubers we betalen al genoeg belastingen. Er zijn velden genoeg om op te spelen in Belgie.
 • Hubert De clercq

  2 weken geleden
  @Willem Coopman: vind ik ook. 200 miljoen? Kan de “Golden Generation” , in coöperatieve formule, makkelijk zelf ophoesten. Zou daarenboven een uniek memorial zijn: “het GG stadion”. Laat ze hierin investeren ipv in het zoveelste luxe appartement of kaaimaneilandrekening.
 • Willem Coopman

  2 weken geleden
  Als de heren voetballers een nieuwe speeltuin willen kunnen ze dit misschien zelf betalen... Rijkelijk quasi onbelast geld binnenrijven en dan een ander laten betalen, de schaamte voorbij. Maar ze zullen wel opnieuw enkel "volksvertegenwoordigers" vinden die dit zullen fiksen.
 • Gilbert Vermeersch

  2 weken geleden
  Waarom zou ik de moedwillige eigenzinnige eigenaar, de Stad Brussel, helpen? Dat de politiek zich in de echte zin van het woord, met politiek bezighoud.
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april
 2. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  19 april