Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Relletje in Nederland na idee om dartbord voor vrouwen aan te passen: “In het voetbal heeft het veld toch ook geen andere afmetingen”

DartsOok de vrouwen gooien binnenkort om de wereldtitel in het darts. Ze doen dat uiteraard op hetzelfde bord als hun mannelijke collega’s. In Nederland opperde Jacques Nieuwlaat echter dat het vrouwendarts misschien wel baat zou hebben bij een aangepast bord, waarbij de ‘doubles’ en ‘trebles’ net wat groter zijn. Dat idee kon op weinig bijval rekenen.

28 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  3 maanden geleden
  Er bestaat niet zoiets als een 'vrouwensport'. Het zijn vrouwen die een mannensport uitoefenen. Ik stel voor dat vrouwen eens zélf een eigen sport uitvinden. Tot hiertoe beperkten vrouwen zich altijd tot het imiteren van mannen. Vrouwen nemen hetzelfde dartbord als de mannen. Wel, dames, bedenk en ontwerp eens een vrouwelijk dartbord die er totaal anders uitziet. Wees eens even vindingrijk en creatief als de mannen.
 • Benny Coomans

  3 maanden geleden
  binnenkort in de atletiek, 100m voor vrouwen over 90m, de maraton wordt dan iets minder dan 36km
 • Theo Van Hoof

  3 maanden geleden
  Dit heeft gewoon bestaan Jakke Troost maar is verdwenen. Dat heeft een reden. Werd ook gewoon vogelpik geheten.
 • Theo Van Hoof

  3 maanden geleden
  Ik begrijp nog steeds niet waarom vrouwen in het wielrennen en de cross minder lang moeten rijden, terwijl ze dezelfde prijzenpot en betaling willen. Ronde van Vlaanderen voor vrouwen? Laat ze op dezelfde plaats starten en aankomen en hetzelfde parcours rijden. Cross idem. Een uur zoals de mannen. Nu is er ook altijd discussie over het aantal ronden. Doe het zoals in de motocross 55 minuten + 1 ronde. Nu rijden ze 2 ronden traag en zijn in 50-55 minuten klaar.
 • André Christiaens

  3 maanden geleden
  Darts is Darts en wie het ook wilt beoefenen als sport of prof moet zich aanpassen aan de oprichter zijn reglementen, vergroten of verkleinen schaad de graad van het reglement. Kijk bij voetbal hoeveel basis regels hebben ze al niet veranderd, maar het veld of doelen verkleind - vergroot, neen. Als kinderen van 12 jaar niet over een horde kan springen van een senior is dat gewoon om hun niet lichamelijk te kwetsen of wie kan er nu een kogel van 5 klg 30 meter werpen als je 10 jaar bent.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.