AP
Volledig scherm
© AP

Red Lions onderuit in halve finale na shoot-outs: “We hadden de wedstrijd moeten doodmaken”

EK hockeyDe halve finale betekende het eindpunt voor de Red Lions op het EK in Amstelveen. Na winst op het WK 2018, het EK 2019 en de Pro League 2021 werd daarmee een straffe reeks gestopt. Shoot-outs bleken de spelbreker. Morgen spelen de Lions om brons tegen Engeland.

1 reactie

 • michael verschroeven

  2 maanden geleden
  Inderdaad, hadden altijd moeten winnen. Een gemiste kans. Hopelijk is het ontstaan van de tegengoals een les voor de OS. Als ze daar goud pakken is alles vergeten! ;-)
 1. Slechts 5% kans op Belgisch metaal vannacht en maandagochtend: stunt gewichthefster Anna Van Bellinghen?
  Olympische Spelen
  2

  Slechts 5% kans op Belgisch metaal vannacht en maandagoch­tend: stunt gewichthef­ster Anna Van Bellinghen?

  Elke dag voorspellen onze journalisten in Tokio de kans op een Belgische medaille op de Olympische Spelen. Op dag tien is die echter bijzonder klein, ook al omdat gewichthefster Anna Van Bellinghen de enige is die een kans maakt op een medaille. Zij komt uit in de klasse boven 87 kilogram. Dat betekent niet dat het een rustige Belgische dag wordt. Ook de Belgian Cats, onze kajakkers en atleten moeten alweer vol aan de bak.
 2. Anticlimax: trans vrouw in het gewichtheffen na tien minuten en drie mislukte pogingen naar huis
  Olympische Spelen

  Anticlimax: trans vrouw in het gewichthef­fen na tien minuten en drie mislukte pogingen naar huis

  Het olympische avontuur van de Nieuw-Zeelandse Laurel Hubbard (43), een trans vrouw die heel wat kritiek kreeg op haar deelname, is uitgedraaid op een anticlimax. Uit balans bij haar eerste poging 120 kilo te trekken. Ongeldige tweede poging. DNF (‘Did Not Finish’), stond er achter haar naam. En bij nummer drie opnieuw geen balans. Amper tien minuten duurde haar olympische avontuur. Onze landgenote Anna Van Bellinghen eindigde als elfde.
 3. Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays
  Olympische Spelen
  3

  Een medaille behoort tot de mogelijkhe­den: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays

  Prima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg op de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. Helaas voor de medaillekansen van de Belgen, mogen de Verenigde Staten en de Domenicaanse Republiek toch nog deelnemen aan de finale. Ze vochten de beslissing aan en kregen gelijk. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo, Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14.35 uur wel kunnen lopen.