Het Koningboudewijnstadion.
Volledig scherm
Het Koningboudewijnstadion. © BELGA

Red Flames en WK vrouwenvoetbal in 2027 als ultieme hefboom: nieuwe streefdatum make-over nationaal stadion

SportHet ‘nieuwe’ nationaal voetbalstadion, dat in de praktijk een complete renovatie is van het Koning Boudewijnstadion, moet klaar zijn vóór 2027. Dat ziet de voetbalbond als uiterste richtdatum, omdat België dan samen met Duitsland en Nederland het WK vrouwenvoetbal wil organiseren.

7 reacties

 • Peter Berg

  2 weken geleden
  Johan Billiet vergeet dat er in Gent ook een moderne tempel staat...
 • nick verheyen

  3 weken geleden
  Dus voor 1 atletiekmeeting per jaar weer een piste rond het veld??, goe bezig, dan zal je mij er nooit meer zien (wat al wel langer het geval is), Als de memorial dan toch zo belangrijk is??, waarom zetten die dan geen eigen stadion??, piste rond een veld is echt wel passé,als de hype rond de duivels en de successupporters afhaken komt er met moeite nog 20.000man kijken, speel gewoon in brugge,dan eens in anderlecht,genk,luik..., steek ons belastingsgeld in belangrijker zaken aub
 • Werner Boes

  3 weken geleden
  Ze slaan pas een mal figuur in het buitenland als je het aantal motorcross WK titels opnoemt en dan zegt dat ze zo goed als alle parcours verder sluiten. Die pottenstampers hebben tenminste nog accommodatie om hun sport te beoefenen!
 • roger casteleyn

  3 weken geleden
  Eindelijk een goede besteding van belastinggeld voor veel werkgelegenheid.. alleen hoeveel gaat er blijven kleven aan politieke vingers?
 • Johan Billiet

  3 weken geleden
  Zet op dat nieuw stadion toch een dak...op zoals in Amsterdam of zoals de twee stadions in Stockholm..spaar je meteen ook uit op verwarming en onderhoud van grasmat...ligt er dan ook meestal perfect bij (Brugge zou dit ook moeten doen op hun stadion..) dan heb je tenminste al twee stadions met een internationale klasse en uitstraling..
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"