BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Van rugkorset naar wereldtop: het atypische turnparcours van Lisa Vaelen

TURNENDeze zomer miste Lisa Vaelen (18) nipt EK-brons en op het WK in Liverpool turnde ze gisteren temidden de wereldtop naar een bijzonder fraaie elfde plek in de allroundfinale. Zaterdag volgt nog de individuele finale in de sprong. Wie is Lisa Vaelen die als kind nog een rugkorset moest dragen en nu het Belgische nummer twee is na Nina Derwael? “Als er bij mensen in de tuin een boom stond, wisten we dat we Lisa in de top konden vinden.”

0 reacties

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Heibel tussen Jamal Ben Saddik en Glory: ‘The Goliath’ blijkt geschorst en zet kickboksorganisatie onder druk
  Play
  Meer sport
  8

  Heibel tussen Jamal Ben Saddik en Glory: ‘The Goliath’ blijkt geschorst en zet kickboksor­ga­ni­sa­tie onder druk

  Glory heeft kickbokser Jamal Ben Saddik (32) geschorst. Dat heeft volgens de kickboksorganisatie te maken met “een onderzoek naar een overtreding van onze regels”. In afwachting van de resultaten van een juryproces komt de Belgische Marokkaan niet in actie. Gisteren zette Ben Saddik via Instagram de kickboksorganisatie alvast onder druk. “Als ik voor juli niet vecht, beloof ik dat ik met pensioen ga.”
 1. Niet écht overtuigend, maar nooit in problemen tegen Nieuw-Zeeland: Red Lions op een drafje naar laatste vier
  WK HOCKEY
  6

  Niet écht overtui­gend, maar nooit in problemen tegen Nieuw-Zee­land: Red Lions op een drafje naar laatste vier

  Na een wedstrijd waarin ze domineerden wonnen de Red Lions de kwartfinale op het WK met 2-0 van Nieuw-Zeeland. De Kiwi’s verrasten in de cross-over nog thuisland India, maar tegen de ervaren Belgen konden ze nooit een vuist maken. De troepen van bondscoach Michel van den Heuvel spelen al zeker tot zondag om de medailles. Vrijdag om 14.30 uur staat de halve finale tegen wellicht Nederland op de affiche.