gerwynpriceiceman180
Volledig scherm
PREMIUM
© gerwynpriceiceman180

PORTRET. Gerwyn Price, opponent van Huybrechts, gehaat door publiek en ex-buitenwipper die 47 hechtingen kreeg: “Ik koop elk jaar nieuwe huizen”

WK dartsEen stevige tegenstander voor Kim Huybrechts op het WK darts straks. Letterlijk en figuurlijk. Titelverdediger Gerwyn Price (36) stootte in januari 2021 op het WK zijn grootste jubelkreet uit. Een bekroning voor de opvallende carrièreswitch van de spierbundel uit Wales, die tot 2014 rugby speelde. Prices’ straffe opmars in het darts ging gepaard met een reputatie van ‘bad boy’, die sinds een opstootje aan de oche niet meer geliefd is bij het publiek. Een portret van ‘The Iceman’.

14 reacties

 • Danny DeBrauwer

  1 maand geleden
  Fijne man en entertainer
 • kaito martin

  1 jaar geleden
  Dimi ? Johan en Jan ….? Ik dacht dat hy eruit lag !
 • Patrick Jouck

  1 jaar geleden
  Topkerel.
 • Jean Paul Heck

  1 jaar geleden
  Van gerwen is nog altijd het enige fenomeen in de dartsport van nu. Hij zal volgende week zijn titel herveroveren
 • Youri Verstraete

  1 jaar geleden
  Clayton en Price zijn zeer goeie vrienden, hebben zelfs landentornooi gewonnen samen. Dus onsympathiek kan je Price niet noemen als je hem niet persoonlijk kent.
 1. Alberto Ciardo, tegenstander van Jan Quaeyhaegens, heeft zwarte band in judo: “Oppassen voor ‘armbars’”

  Alberto Ciardo, tegenstan­der van Jan Quaeyhae­gens, heeft zwarte band in judo: “Oppassen voor ‘armbars’”

  D-Day voor Jan Quaeyhaegens (30). En hij stond er: de Antwerpenaar won vanavond in het uitverkochte Londense ‘Indigo at The O2’ van de Italiaan Alberto Ciardo (25), waardoor niets een gevecht om de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors in de weg staat. En dan ligt de weg naar het UFC open. Maar Ciardo, judoka van opleiding, kondigde zich alles behalve als een vlot hapje aan en dat werd het ook niet meteen.
 2. Goud én wereldrecord voor Thiam op vijfkamp: “Ik had nóg beter kunnen doen”
  Meer sport
  5

  Goud én wereldre­cord voor Thiam op vijfkamp: “Ik had nóg beter kunnen doen”

  Nafi Thiam (28) heeft vrijdag atletiekgeschiedenis geschreven op het EK indoor in Istanboel. Onze landgenote pakte niet alleen goud op de vijfkamp, maar deed dat ook met een nieuw wereldrecord. “In het verspringen bleef ik nog twintig centimeter van de plank. Toch een beetje balen. Maar kom, het is een wereldrecord en het doet me goed om te voelen dat er nog veel meer inzit.” Noor Vidts maakte het Belgische feestje compleet met een bronzen medaille.