BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Onze volleybal­ex­per­te over de aantijgin­gen rond bondscoach Vande Broek: “‘Vadsige schijtwijven’, ‘bende trienen’, ‘hoer’: ongepast is een understatement”

Meer sportMaandag kwam een nieuw geval van psychologisch grensoverschrijdend gedrag aan het licht. Enkele ex-Yellow Tigers beschuldigen bondscoach Gert Vande Broek van emotioneel misbruik, zoals ‘fatshaming’ en het gebruik van scheldwoorden als 'hoer' en ‘vadsige schijtwijven’, om er maar twee te noemen. Onze volleybalexperte Valerie Hardie stelt zich vragen bij de replieken van hogerop. “Op z’n minst kan een federatie of sportadministratie de betrokken speelsters horen. Dat deden ze – gisteren althans – niet. De atleet staat centraal, luidt hun slogan: wel, praat er dan mee. Alvorens te oordelen.” 

19 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  5 maanden geleden
  Zou hij niet beter opstappen , het ene schandaal na het andere . Waarom moet er in de Belgische ploegsport bij de vrouwen altijd mannen trainer zijn ? Bij het basketbal heb je een topspeelster die gestopt is en meer internationale ervaring heeft dan de huidige trainer . Dat moet toch in het volleybal en voetbal enz… ook kunnen ?
 • Catherine Mistiaen

  5 maanden geleden
  De meeste sportatletes kiezen bewust voor een man als coach, omdat mannen de beste coaches zijn. Totale gelijkheid tussen M en V, wil zeggen zoals Herman Brusselmans het doet: V op dezelfde manier beledigen als M. Maar zo werkt het niet. Vrouwen willen nog altijd behandeld worden als het zwakke geslacht. Ze zullen raar opkijken, als alle mannen er de brui aan geven ...
 • Bart Dekort

  5 maanden geleden
  Als je een echte winnaar bent, en de ploeg staat door eigen schuld op verliezen, dan kan het instinct het overnemen van de politieke correctheid, zodat je mond woorden uitspuwt die niet horen. Zoals we nu bezig zijn is het mogelijk dat we onszelf vastzetten, want verwachten dat iedereen doet zoals er verwacht wordt dat hij moet doen is totaal onrealistisch. De mens is een dier, en de dierenwereld is keihard. Uiteraard moet iedereen zijn best doen, maar falen is normaal.
 • Iris Oosterlinck

  5 maanden geleden
  "Net als in het turnen zijn er speelsters van de huidige generatie Tigers die zich niet herkennen in de verhalen van hun voorgangsters. Ze prijzen Vande Broek net en vinden z’n harde hand niet overdreven hard." - Grensoverschrijdend gedrag is dan ook een compleet persoonlijke kwestie, waarbij elke persoon een andere grens heeft.
 • Gerry Cle

  5 maanden geleden
  Als de yellow-tigers een ECHTE ploeg waren hadden ze jaren geleden die trainer buiten laten zetten.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.