Nafi Thiam pakte ook op het WK weer de gouden medaille.
Volledig scherm
PREMIUM
Nafi Thiam pakte ook op het WK weer de gouden medaille. © ANP/EPA

Onze atletiekspecialiste over “competitiebeest” Thiam: “Ze zit serener en zelfzekerder dan ooit op haar troon”

WK ATLETIEKNafi Thiam bevond zich in Eugene op onbekend terrein. Voor het eerst in haar carrière kon ze de afsluitende proef niet op reserve lopen en waren de twee rondjes op de piste geen formaliteit. Ze was al zeker van een WK-medaille, dat wel, maar niet over het kleurtje. Onze atletiekspecialiste Valerie Hardie volgt de prestaties van Thiam al jaren en keek in de VS andermaal met grote ogen naar de prestaties van ‘Queen Nafi’. “Net wanneer het moest, was ze sneller dan ooit tevoren.”

8 reacties

 • Johan Lieben

  2 maanden geleden
  Hier mogen wij fier op zijn !
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Nog wat schaafwerk van Vetter aan de 800 en ze wordt meer dan een serieuze konkurrent, alleen met hoog zal Thiam er bovenuit blijven en Hall komt er ook aan.
 • Pieter Vandenbergh

  2 maanden geleden
  Een van onze grootsten aller tijden.
 • François THIJS

  2 maanden geleden
  Voor zulke vrouwen kan je alleen maar het grootste respect hebben!
 • Luc Windels

  2 maanden geleden
  Ze is in alles knap proficiat!
 1. Legendarisch succescoach Bob Kersee en de man van Jackie Joyner-Kersee: “Thiam kan het wereldrecord van mijn vrouw breken. Ongetwijfeld”
  PREMIUM
  ATLETIEK

  Legenda­risch succes­coach Bob Kersee en de man van Jackie Joyner-Ker­see: “Thiam kan het wereldre­cord van mijn vrouw breken. Ongetwij­feld”

  Op zijn palmares staan meer dan dertig olympische medailles. De tel is hij zelf al lang kwijt. Bob Kersee (68) is een instituut in de atletiek, de succestrainer bij uitstek, onder meer van zijn vrouw Jackie Joyner-Kersee. “Voor mij is de volgende medaille het belangrijkst. Alleen zo kan je winnen. Je moet vergeten dat je net kampioen was.”
 2. “Na zilver op WK herkende ik mezelf niet meer door alle aandacht”: kunstschaatster Loena Hendrickx begint vandaag aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  KUNSTSCHAATSEN
  1

  “Na zilver op WK herkende ik mezelf niet meer door alle aandacht”: kunst­schaat­ster Loena Hendrickx begint vandaag aan nieuw seizoen

  Na een jaar zonder weerga, met zilver op het WK als bekroning, neemt Loena Hendrickx vandaag de competitiedraad weer op. Tijdens de Nebelhorn Trophy zal de 22-jarige kunstschaatster de küren tonen waarmee ze in januari een gooi naar de Europese titel wil doen. “Het is heel gek om te zeggen maar dat goud zit in mijn hoofd.”
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.