Haile Gebrselassie.
Volledig scherm
Haile Gebrselassie. © REUTERS

Olympisch kampioen Gebrselassie wil met leger vechten tegen rebellen in Ethiopië: “Tot de dood? Ja, dat is de ultieme prijs in een oorlog”

Meer sportDe Ethiopische olympische goudenmedaillewinnaar en nationale held Haile Gebrselassie (48) heeft zijn intentie uitgesproken om zich aan te sluiten bij de strijd tegen de rebellen in zijn land. “Ik kan hier in geen geval met angst blijven zitten, want de oorlog zal naar mij komen. Tot aan mijn deur.”

0 reacties

 1. Delfine Persoon krijgt bokszege in Dubai niet toegekend wegens ongeoorloofde slag: uitdaagster zat in eerste ronde al op de knieën
  Play
  BOKSEN
  14

  Delfine Persoon krijgt bokszege in Dubai niet toegekend wegens ongeoor­loof­de slag: uitdaag­ster zat in eerste ronde al op de knieën

  De zege was binnen vanavond in Dubai voor Delfine Persoon maar dan ging de 37-jarige bokser stomweg in de fout: ze deelde haar uitdaagster Ikram Kerwat, die in de eerste ronde al op de knieën zat, nog een ongeoorloofde slag toe. De West-Vlaamse riskeerde zo een diskwalificatie maar kreeg een ‘no contest’ toegekend. Haar kansen om voor een WBC-titel te vechten blijven dus intact.