Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nina Derwael verdedigt volgend jaar haar wereldtitel in Japan en niet in Denemarken

TurnenDe vijftigste editie van het WK artistieke gymnastiek zal in 2021 plaatsvinden in Kitakyushu. De precieze data van het evenement worden binnenkort bekendgemaakt. Dat heeft de internationale gymnastiekfederatie FIG gemeld. 

0 reacties

 1. Red Lions pakken scalp van zwak Nederland, Denayer: “Zaten vandaag aan 90 procent”
  Play
  Olympische Spelen
  1

  Sterke Red Lions pakken scalp van onherken­baar Nederland, Denayer: “Zaten vandaag aan 90 procent”

  De Red Lions zetten meteen een statement bij hun start op de Olympische Spelen: mede-titelfavoriet Nederland verliet blozend het veld met 3-1-verlies. Alexander Hendrickx ontpopte zich tot uitblinker met een hattrick. De zege biedt de Red Lions nu al perspectief op een mogelijk minder zware tegenstander in de cruciale kwartfinale. “Na de achterstand was dit een goeie test om te zien of mentaliteit goed zit”, aldus aanvoerder Felix Denayer.
 2. Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale van Mixed Relays
  Olympische Spelen

  Een medaille behoort tot de mogelijkhe­den: België plaatst zich in recordtijd voor finale van Mixed Relays

  Prima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg in de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo. Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14u35 wel kunnen lopen.