AFP
Volledig scherm
© AFP

Net niet voor Nina Derwael: één dag na WK-goud eindigt onze landgenote verrassend vierde op de balk

TurnenEén dag na haar gloriemoment op de brug met ongelijke leggers is Nina Derwael er net niet in geslaagd om ook op de balk een WK-medaille in de wacht te slepen. Onze landgenote eindigde op een verrassende vierde plaats. De Chinese Tingting behaalde het goud, Simone Biles werd derde.

17 reacties

 • Adriaan De Backer

  3 jaar geleden
  Het moet pijn doen om 2x net naast een podiumplaats te grijpen. Maar 1x goud, en 2x een 4e plek is toch een topprestatie van Nina !!! Proficiat voor de sportvrouw van het jaar, en heel wat meer kunde dan onze overbetaalde voetballers.
 • Dirk Verstraete

  3 jaar geleden
  Tja als je normaal alleen maar naar voetbal kijkt en dan es per toeval naar turnen wordt getrokken door de media dan kan je van voetbalsupporters niet veel meer verwachten dan dat ze op de " arbiters" schelden! De D scores geven de doorslag op de E scores. Je moet het ook aandurven en maturiteit tonen om die hoge moeilijkheidsgraad uberhaupt te gaan instuderen ( vaak met kwetsuren tot gevolg) Puntentelling bij turnen voor dummies googelen en dan ga je minder dwaze kritiek geven hier!
 • John Stahl

  3 jaar geleden
  Ze blijft een wereldster.
 • Steven van Soom

  3 jaar geleden
  Inderdaad wereldvreemde reacties ivm Simone Biles, technisch is wat ze brengt zoveel hoger dat dat van de rest op alle toestellen, waardoor ze zich inderdaad meer fouten kan permitteren,wat niet Biles haar gewoonte trouwens ,normaal kleedt ze als een magneet. En trouwens geen enkele oefening op de balk was top uitgevoerd,door niemand. Proficiat Biles na een moeilijke periode en proficiat Nina.
 • linda sleyp

  3 jaar geleden
  Biles verdient dit brons niet, ze maakte te veel fouten. Maar ja, het is een Amerikaanse
 1. PORTRET. Krzysztof Ratajski, de laatste horde voor ‘Dancing Dimi' op weg naar de finale: een Pool die zijn vrouw uit bijgeloof thuislaat
  Darts

  PORTRET. Krzysztof Ratajski, de laatste horde voor ‘Dancing Dimi' op weg naar de finale: een Pool die zijn vrouw uit bijgeloof thuislaat

  Krzysztof Ratajski is de man die vanavond tussen Dimitri van den Bergh en een tweede finale op rij op de Match Worldplay darts staat. ‘The Polish Eagle’ staat voor het eerst in de halve finale van het prestigieuze toernooi. Maar onervaren of niet op dit niveau, ‘Dancing Dimi' is toch maar beter op zijn hoede. De Pool stootte immers erg vlot door naar de halve finale en, misschien nog wel het allerbelangrijkste voor Ratajski, zijn vrouw is thuis gebleven.
 2. Domper op feestvreugde bij Red Lions: Nicolas De Kerpel (enkel) mist minstens twee duels, Tom Boon wel opnieuw speelklaar
  Play
  Olympische Spelen

  Domper op feestvreug­de bij Red Lions: Nicolas De Kerpel (enkel) mist minstens twee duels, Tom Boon wel opnieuw speelklaar

  Een negatief punt bij de tweede groepszege van de Belgische hockeyploeg tegen die van Duitsland (3-1): aanvaller Nicolas De Kerpel verzwikte zijn voet - à la Kevin De Bruyne op het EK voetbal - en mist al zeker de twee volgende wedstrijden. Een scheurtje in het ligament van de linkerenkel. Eerder miste België al aanvaller Tom Boon door een scheurtje in de kuit. Hij is wel opnieuw van de partij tegen Zuid-Afrika morgen.