Van l naar r: Reed speurend naar zijn golfbal in de palmboom waar al vele balletjes zitten, rechts: McIlroy kon vandaag dan toch zegevieren in Dubai.
Volledig scherm
Van l naar r: Reed speurend naar zijn golfbal in de palmboom waar al vele balletjes zitten, rechts: McIlroy kon vandaag dan toch zegevieren in Dubai. © AP

Na ‘tee-gate’ nu ‘tree-gate’ tussen McIlroy en Reed: tv-beelden tonen aan dat golfbal helemaal niet in de palmboom verdween die Reed aantoonde

Een golfsoap in Dubai. Bij een mislukt shot op zondag claimde Patrick Reed, een Amerikaanse golfer gekend om zijn bijdehandse trucs, dat hij zijn bal (met behulp van een verrekijker die hij van de ref mocht gebruiken) in een palmboom zag liggen zodat hij vanop die plaats verder kon spelen. Maar uit tv-herhalingen blijkt dat de bal in een boom wat verder van de green terechtkwam, waardoor Reed helemaal terug naar de tee had gemoeten.

1 reactie

 • jan maes

  2 maanden geleden
  Proficiat Thomas
 1. 500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”
  PREMIUM
  OLYMPISCHE SPELEN
  9

  500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”

  Het aftellen tot Parijs 2024 kan beginnen: nog 500 dagen te gaan. Tijd om samen met Jean-Michel Saive (53), voorzitter van het BOIC, en hun CEO Cédric Van Branteghem (44) enkele thema’s te overlopen, gaande van de dure tickets, over de nieuwigheden op de Spelen tot de medaillekansen van de Belgen. “De hockeyers, Nafi Thiam of Remco Evenepoel struikelen niet langer over een Belgisch minderwaardigheidscomplex en spreken hun ambities uit.”