Bashir Abdi.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi. © Photo News

Na Europees record en olympisch brons is de sky the limit voor Bashir Abdi: “Ik hoop mensen met migratieachtergrond te motiveren”

Meer sportDertig jaar geleden was Bashir Abdi (32) op de vlucht voor Kalasjnikovs in Somalië. Tien jaar geleden tufte hij als koerier door Gent. Dit jaar won hij brons op de Olympische Spelen en verpulverde hij het Europees record op de marathon. Abdi ontvangt ons in ‘zijn’ Gent. “Meebouwen aan de samenleving. Mee ondernemen. Dat gevoel ontbreekt af en toe bij sommigen.”

2 reacties

 • Jos Schoebben

  1 jaar geleden
  Wat Bashir Abdi dit jaar gepresteerd heeft is idd top, maar om hem als "de" sportman van het jaar te nomineren, er zijn er die toch wel (veel) meer gepresteerd hebben. En zijn oproep om enkel mensen met een migratieachtergrond te inspireren, ik weet niet, moest een blanke sporter oproepen dat hij alle blanken inspireert, men zou zeker spreken van racisme, nu uiteraard niet!
 • gaston bergmans

  1 jaar geleden
  sportman van het jaar ,integratie en dankbaarheid , grote meneer
 1. CEV Challenge Cup: Asterix Avo - CSM Lugoj 2-3
  Volleybal

  CEV Challenge Cup: Asterix Avo - CSM Lugoj 2-3

  In de openingsset schommelde het scoreverloop voortdurend heen en weer. Op een 20-23 stand bracht Nova Marring met rake services Asterix Avo op voorsprong. De setbal keilde ze echter in het net en ook de beslissende smash kon ze niet verzilveren. In de tweede set reageerde de thuisploeg kordaat en in een ruk ging het naar 17-11. De dubbele wissel bij de Roemenen gaf niet de gewenste oplossing. In de derde set werden de scoringskansen onvoldoende benut. In de periode, toen het van 8-5 naar 8-10 ging, was er te weinig doeltreffendheid bij het rood-witte team. Asterix Avo herpakte zich in de vierde set. De service liep vlotter bij de thuisploeg en daar had Lugoj behoorlijk veel problemen mee. In de tiebreak kwam Asterix Avo nog flink terug na een 7-10 tussenstand. De scheidsrechter maakte dan maar zelf een einde aan dit spannend duel met een erg betwistbare beslissing. Met deze uitslag behoudt Asterix Avo - mits wat meer efficiëntie - behoorlijk wat kansen om volgende week door te stoten in de Challenge Cup. (WVM)
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.