Joël Robert.
Volledig scherm
Joël Robert. © Photo news

Motorcrosslegende Joël Robert op 77-jarige leeftijd overleden

Meer sportMotorcrosslegende Joël Robert is gisteren op 77-jarige leeftijd overleden. Op zijn palmares: tussen 1964 en 1972 zes wereldtitels in de categorie 250cc, vijftig GP-overwinningen, de nationale Trofee voor Sportverdienste in 1964 en de Motorcross der Naties in 1969, met Roger De Coster, Sylvain Geboers en Jef Teeuwissen als teamgenoten. Na zijn carrière werd hij ploegleider van het Belgisch team in de Motorcross der Naties.

66 reacties

 • Yves Steenssens

  4 maanden geleden
  Joëls start was steeds fenomenaal , hoe hij zijn machine onder controle kreeg en als eerste steeds de hindernissen nam - in G.P. van Stekene de gelaagputten zag ik hem meermaals schitteren - had daar met hem contact (1963) en dat was voor mij als fan een groot moment - lees onderaan artikel over het gesprek - condoleance
 • freddy vandersmissen

  4 maanden geleden
  R.I.P Joel.
 • Jurgen Roussel

  4 maanden geleden
  Gaze geven daarboven Joël! RIP...
 • Ronny Biesen

  4 maanden geleden
  Weer een Belgische held geveld. RIP.
 • JACQUES ROELS

  4 maanden geleden
  Heb hem ooit een van zijn eerste wedstrijden zien rijden met zijn tijgerjas aan in Beveren Leie op een omgebouwde Zundapp baan moto, was toen al een klasse apart
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  1

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  1

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01