.
Volledig scherm
. © Studio 1928

Met de steun van haar nieuwe vriend: Nina Derwael laat olympische ringen met speciale twist tatoeëren

Nina Derwael kroonde zich op 1 augustus 2021 tot olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers. En nu, anderhalf jaar later, liet ze die gouden medaille vereeuwigen met een tattoo. Daarbij kreeg ze steun van haar nieuwe vriend Thibau Dierickx.

2 reacties

 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  Gelukkig is het een kleine tattoo. Het is een taboe maar grote tatoeages zouden de sportprestaties kunnen beïnvloeden. Men heeft ontdekt dat een getattoeëerde huid 50% minder zweet (beschadigde zweetklieren?) dan een niet-getattoeëerde huid. Wanneer men minder zweet, gaat de huid minder afkoelen en dat is allesbehalve goed in de zomer. Sommigen ontwikkelen een zouttekort. Misschien is het sportief succes van C. Ronaldo deels te danken aan het feit dat hij geen tatoeages heeft?
 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Sport is veel maar niet alles .
 1. Red Lions begonnen aan voorbereiding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

  Red Lions begonnen aan voorberei­ding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

  Met 27 spelers begonnen de Red Lions deze week aan de voorbereiding op het EK, dat van 18 tot en met 27 augustus in Mönchengladbach wordt afgewerkt. De winnaar van dat EK is meteen zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, de overige teams passeren via een kwalificatietoernooi. “Natuurlijk willen we dat EK winnen, maar ik beschouw het niet als een absolute must”, aldus Adam Commens.
 2. Alberto Ciardo, tegenstander van Jan Quaeyhaegens, heeft zwarte band in judo: “Oppassen voor ‘armbars’”

  Alberto Ciardo, tegenstan­der van Jan Quaeyhae­gens, heeft zwarte band in judo: “Oppassen voor ‘armbars’”

  D-Day voor Jan Quaeyhaegens (30). En hij stond er: de Antwerpenaar won vanavond in het uitverkochte Londense ‘Indigo at The O2’ van de Italiaan Alberto Ciardo (25), waardoor niets een gevecht om de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors in de weg staat. En dan ligt de weg naar het UFC open. Maar Ciardo, judoka van opleiding, kondigde zich alles behalve als een vlot hapje aan en dat werd het ook niet meteen.