Mondo Duplantis.
Volledig scherm
Mondo Duplantis. © AP

MEMORIAL. Duplantis zet net geen wereldrecord neer - Thiam zesde in hoogspringen - Laus wint op de 400 meter

AtletiekVanavond stond in het Koning Boudewijnstadion de 45ste editie van de Memorial Van Damme op het programma. Welke meetingrecords sneuvelden er? En welke Belgen schitterden in Brussel? Een overzicht.

0 reacties

 1. De Decker zorgt voor beste Belgische resultaat op derde dag van PDC Super Series 7, Van den Bergh meteen out
  Darts

  De Decker zorgt voor beste Belgische resultaat op derde dag van PDC Super Series 7, Van den Bergh meteen out

  Mike De Decker (PDC 72) zorgde op het 26ste Players Championship-toernooi van de PDC Super Series 7 voor het beste Belgische resultaat. Onze 25-jarige landgenoot haalde de zestiende finales, daarin sneuvelde hij tegen Ryan Searle (PDC 27) met 6-1. Eerder klopte De Decker achtereenvolgens James Wilson (PDC 72) en Jonathan Worsley (PDC 121). Dimitri Van den Bergh (PDC 5) - winnaar van de openingsdag in Barnsley - verging het minder goed. Hij verloor in de eerste ronde van Rowby-John Rodriguez (PDC 96): 2-6. Kim Huybrechts (PDC 34) en Geert de Vos (PDC 110) strandden in ronde twee na nederlagen tegen Dirk van Duijvenbode (PDC 17) - 6-3 - en Daryl Gurney (PDC 23), 6-2. De Vos stuntte eerder op de dag tegen Simon Whitlock (PDC 19). Het vloertoernooi eindigt morgen met het 27ste Players Championship-toernooi.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?