Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Marieke Vervoort overweegt euthanasie na Rio

De komende Paralympische Spelen in Rio de Janeiro - van 7 tot 18 september - worden de laatste voor rolstoelatlete Marieke Vervoort (37). Dat heeft ze zelf gezegd bij de voorstelling van de Belgische delegatie zaterdag. "Ik begin stilaan te denken aan mijn euthanasie."

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Tom Goegebuer mag naar Rio na schorsing Russische gewichtheffers

  Tom Goegebuer mag naar Rio na schorsing Russische gewichthef­fers

  De Internationale Gewichthefbond (IWF) heeft beslist de Russische gewichtheffers volledig van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te bannen. Het Russisch Olympisch Comité had in totaal acht Russische gewichtheffers geselecteerd voor Rio. Door de uitsluiting van de Russen wordt Tom Goegebuer als eerste reserve opgevist. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité heeft de deelname van de 41-jarige Gentenaar ook al bevestigd. Hij komt in Rio zondag 7 augustus in actie.