Zhao Xintong en Luca Brecel.
Volledig scherm
Zhao Xintong en Luca Brecel. © PRESSASSOCIATION

Luca Brecel verliest finale UK Championship, maar blikt terug op knap toernooi: “Lange en mooi week”

SnookerHet heeft net niet mogen zijn voor Luca Brecel (26) op het prestigieuze UK Championship snooker. Onze landgenoot haalde in York als eerste Belg ooit de finale, maar verloor na een sterk toernooi met 10-5 van het Chinese talent Zhao Xintong (24).

16 reacties

 • eddy ceulemans

  2 maanden geleden
  Mooi zo, proficiat man. Goe gepot.
 • Eddy DeGoei

  2 maanden geleden
  Zaterdag was Brecel fenomenaal, beter kan niet. Zondag had het veel spannender kunnen zijn maar zijn tegenstander had het geluk meermaals aan zijn kant. Niettemin ferm genoten van dit topsnooker.
 • Hilaire De Smet

  2 maanden geleden
  Mooi resultaat. Volhouden zo en we zien in toekomst mooie wedstrijden . Hopelijk eens bingo voor jou. Een fiere Belg zo moet dat zijn in deze rare tijd.
 • Patrick Vriends

  2 maanden geleden
  Top het geluk was wel aan de andere kant maar toch een knappe prestatie .
 • hanny muff

  2 maanden geleden
  een spannende finale, geweldig, Luca
 1. Olympische concurrentes van kunstschaatster Loena Hendrickx spelen met vuur door zich niet te laten vaccineren
  Winterspelen
  3

  Olympische concurren­tes van kunst­schaat­ster Loena Hendrickx spelen met vuur door zich niet te laten vaccineren

  Kamila Valieva (15), Anna Shcherbakova (17) en Alexandra Trusova (17) zitten met een stevig dilemma. De drie Russische tieners, die op het recente EK kunstschaatsen goud, zilver en brons wonnen voor Loena Hendrickx, zijn namelijk niet gevaccineerd. En het IOC eist dat alle atleten die meedoen aan de Winterspelen ingeënt zijn - of ze moeten drie weken in quarantaine bij hun aankomst in Peking. Dat is waar de Zwitserse snowboarder Patrizia Kummer voor koos: de olympische kampioene van 2014 vloog vorige week al naar Peking. Daar ging ze meteen in isolement, zodat ze nog kan trainen voor haar competitie op 8 februari begint.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.