Loena Hendrickx.
Volledig scherm
Loena Hendrickx. © AP

Loena Hendrickx mag na tweede WK-plek op korte kür dromen van sporthistorie, al is er wel oplapwerk nodig: “Loena valt al een beetje uit elkaar”

SchaatsenEen tweede WK-plek op de korte kür is voor Loena Hendrickx al uniek. Als ze nu vrijdag de ‘vrije kür van haar leven’ schaatst, kan een historische Belgische sportmedaille volgen. Mentaal wacht een zware beproeving, fysiek is oplapwerk nodig: “Loena valt al een beetje uit elkaar.”

13 reacties

 • Kristine Delacourt

  3 maanden geleden
  Proficiat!!
 • willy daenen

  3 maanden geleden
  Een topfitte Loena was nog enkele punten meer waard. Er werd wat geschrapt (ingang Axel) en de enige sprong vanaf haar geblesseerde landingsbeen (Toeloop) kostte een punt. Het was gefocust maar het was niet moeiteloos, en dat kost ook nog wat in de components en uitvoeringswaarden. Hopelijk houdt het rechterbeen het 11 landingen vol in de vrije kuur gezien de kwaliteit van een landing zowat allesbepalend is. Wat de Russinnen betreft: WK 2021: 217 en 220 op 2 en 3. Ons Loena kan daar over.
 • paul peeters

  3 maanden geleden
  respzct, proficiat! Sport kan oneindig mooi zijn.
 • JOHAN VLEIRICK

  3 maanden geleden
  Veel succes!
 • Marnix Depoorter

  3 maanden geleden
  Proficiat Loena wat een topper ben jij ,een prachtige atlete in een zeer moeilijke sport .
 1. Synchroonzwemster stelt het goed nadat ze aan de dood ontsnapte, maar moet het WK verlaten: “Waarschijnlijk is deze sport niets voor haar”
  Play
  WK zwemmen
  42

  Synchroon­zwem­ster stelt het goed nadat ze aan de dood ontsnapte, maar moet het WK verlaten: “Waar­schijn­lijk is deze sport niets voor haar”

  Het was een akelig moment op het WK zwemmen in Boedapest. De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez (25) raakte na haar oefening buiten bewustzijn. Haar coach moest in het water springen om haar te redden op de bodem van het zwembad. “Toen ik de foto’s voor het eerst zag, was ik uiteraard geschokt. Maar eigenlijk zijn ze mooi”, reageerde Alvarez intussen. De Amerikaanse stelt het goed, maar moet wel het WK verlaten.