De Noorse speelsters in de broekjes die ze moeten dragen.
Volledig scherm
De Noorse speelsters in de broekjes die ze moeten dragen. © @amalieskram

‘Kledijrel’ op EK beachhandbal: Noorse vrouwen weigeren in weinig verhullende slipjes te spelen en krijgen fikse boete

Meer SportDe Noorse handbalsters hebben een fikse boete gekregen nadat zij op het Europees kampioenschap beachhandbal besloten om geen bikinibroekjes te dragen. In de strijd om de derde plek tegen Spanje droegen de handbalsters een korte broek en dat is nu bestraft met een boete van 1.500 euro. 

91 reacties

 • Rudi Swinnen

  1 week geleden
  Ik kan de reden begrijpen waarom de meisjes niet in bikinislipjes willen spelen . Gelijk hebben ze . Zolang de deelneemsters niet in een boerka willen spelen is het ok .
 • Koert Vynckier

  1 week geleden
  Onwaarschijnlijk sexistisch! Wat heeft dat nu met sport te maken? Hoog tijd dat die organisatoren dat eens komen uitleggen in de rechtbank.
 • Leentje De Brauwer

  1 week geleden
  Ik zou de EHF dagvaarden omdat hun "IHF Beach Handball Rules of the Game" discriminerend zijn voor de vrouwen, daar de mannen wèl in korte broek mogen spelen. Misschien een claim vragen van x keer de boete?
 • Irene Meyers

  2 weken geleden
  Groot gelijk meisjes, de keuze is in jullie handen. Bravo volhouden.
 • Eddy Vandeweyer

  2 weken geleden
  En dat zij gelijk hebben!!!!!!
 1. Lawine op een na hoogste berg ter wereld: Schot (68) overlijdt tijdens klim voor goede doel
  3

  Lawine op een na hoogste berg ter wereld: Schot (68) overlijdt tijdens klim voor goede doel

  Een in Schotland bekende bergbeklimmer is afgelopen weekend om het leven gekomen tijdens een gevaarlijke beklimming van de K2, na de Mount Everest de hoogste bergtop ter wereld. De 8.611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens staat te boek als een van ‘s wereld moeilijkste beklimmingen. De 68-jarige Rick Allen uit Aberdeen raakte bedolven onder een lawine en overleed ter plaatse. Zijn lichaam is zondag geborgen.
 2. Ongelofelijke beelden: goud voor Nina Derwael zorgt voor immense vreugdetaferelen bij schreeuwende papa Nico
  Play
  Olympische Spelen
  2

  Ongelofe­lij­ke beelden: goud voor Nina Derwael zorgt voor immense vreugdeta­fe­re­len bij schreeuwen­de papa Nico

  Ze heeft het geflikt. Nina Derwael (21) is olympisch kampioene. Het moment waar de 21-jarige jarenlang naar heeft toegewerkt. Dat weet haar familie maar al te goed. Papa Nico en co keken in De Panne samen naar de zenuwslopende finale. Tijdens de oefening van Derwael kon je een speld horen vallen, na de goeie landing volgde immense vreugde. Papa Nico schreeuwde het uit, Belgische vlaggen wapperden. Bekijk de geweldige beelden hierboven!
 1. Louis Croenen opgelucht na overleven reeksen 200m vlinder, maar chrono kon beter: “In halve finale alles of niks”
  Olympische Spelen

  Louis Croenen opgelucht na overleven reeksen 200m vlinder, maar chrono kon beter: “In halve finale alles of niks”

  Op het nippertje telt ook: Louis Croenen overleefde in Tokio als 14de de reeksen van de 200m vlinder, met amper 26 honderdsten overschot. Maar de missie voor de finale oogt verdomd moeilijk. Hij zal nog een flink stuk onder zijn chrono van 1:55.78 moeten en liefst zijn Belgisch record breken waarvoor hij zo hard getraind heeft: “In de halve finale is het alles of niks”